Consiliul Județean reabilitează DJ 204F, sector Oreavu – Gugești

0
642


    Lucrările la proiectul de modernizare a drumului județean DJ 204F, sector Oreavu – Gugești, km 9+100 – km 12+000 vor fi realizate de societatea Citadina SA Galați. Această societate a câștigat licitația publică organizată de Consiliul Județean Vrancea, licitație la care au participat 11 societăți de profil. Sectorul de drum ce va fi modernizat are o lungime de aproximativ trei kilometri, valoarea estimată a investiției fiind de peste 7 milioane de lei. Lucrările vor consta în reprofilarea drumului, balastare, turnarea mai multor straturi de asfalt, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și construirea de podețe de acces pe proprietăți.
    Vă reamintim că administrația județeană a semnat toate cele 32 de contracte de finanțare pentru județul Vrancea, pentru proiecte care au primit finanțare de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de investiții în infrastructura rutieră, drumuri și poduri județene, în valoare totală de 239.594.683 lei (53.243.262 euro). Aceste obiective de investiții sunt incluse în Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020. Contractele au fost semnate cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de autoritate publică centrală coordonatoare a PNDL 2, în cadrul subprogramului Infrastructură la nivel județean. În prezent, toate contractele sunt semnate și se află în diferite stadii de realizare, termenul de finalizare a lucrărilor fiind anul 2020.
     Consiliul Județean Vrancea este una din administrațiile cu cele mai multe proiecte de investiții derulate din România. Într-un clasament național privind accesarea proiectelor finanțate prin PNDL, atât după sumele alocate cât și după numărul de proiecte accesate, Consiliul Județean Vrancea ocupă locul II la nivel național. De asemenea, administrația județeană ocupă unul din primele locuri la nivelul administrațiilor județene și în ceea ce privește accesarea fondurilor europene pentru proiecte de infrastructură mare. În acest moment, Consiliul Județean are în derulare proiecte de investiții în valoare de peste 1,7 miliarde de lei, sau echivalentul a 393,3 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here