ANSVSA: Amenzi de peste 951.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitari-veterinari, în perioada 5-7 aprilie

0
402


Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat peste 1.000 de amenzi, cu o valoare totală de 951.320 lei, în timpul acțiunilor de control derulate în perioada 5 – 7 aprilie, organizate împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției, autorități locale și instituții cu atribuții de control, potrivit datelor Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), publicate joi.
Astfel, pe parcursul controalelor tematice, specifice Sărbătorilor Pascale, medicii veterinari au verificat un număr de 10.370 de obiective, printre care: unități de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agroalimentare, târguri, unități de tip hipermarket/supermarket, unități de comercializare ale produselor alimentare de origine animală și non-animală și unități de alimentație publică.
Neregulile constatate de inspectorii autorității au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 1.064 de amenzi, în valoare totală 951.320 de lei. De asemenea, a fost confiscată și dirijată spre distrugere o cantitate de 1.970 de kilograme de produse alimentare de origine (carne de miel, carne de pasăre, de vită, lapte și produse lactate, ouă, pește congelat etc.).
La nivel național, din datele furnizate de direcțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor județene reiese că, în perioada 5 – 7 aprilie, au fost sacrificați 323.103 miei și iezi în cele 86 de spații amenajate temporar și în cele 117 unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar, unde a fost asigurată supravegherea prin personal de specialitate. Conform ANSVSA, pe lista deficiențelor identificate și sancționate s-au aflat: depozitarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă sau în spații neînregistrate sanitar-veterinar, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea legislației în vigoare privind ambalarea și etichetarea produselor, lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar-veterinar, dar și existența personalului fără echipament de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here