Procesul lui Bill Cosby: O femeie îl acuză pe actor că a drogat-o timp de patru zile și a abuzat-o sexual

0
347


Una dintre cele 50 de femei care îl acuză pe actorul Bill Cosby de molestare sexuală a declarat marți, la proces, că bărbatul a drogat-o timp de patru zile în 1984 și că atunci când s-a trezit și-a dat seama că era gol și că încerca să o abuzeze sexual, relatează Reuters. Heidi Thomas, o actriță aspirantă care s-a întâlnit cu Cosby pentru sfaturi privind cariera, a depus mărturie în cadrul noului proces al lui Cosby dintr-un tribunal din Pennsylvania pentru agresarea sexuală a unei alte femei, 20 de ani mai târziu.
Potrivit propriei relatări, femeia ar fi citit cu acel prilej un monolog al unui personaj beat, așa că Bill Cosby a convins-o să bea vin alb. Ea a povestit că a reușit apoi să-și amintească doar „secvențe” din următoarele patru zile. „Primul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am trezit pe un pat. Eu eram îmbrăcată, el nu. Eram întinsă pe pat, iar el încerca să facă sex oral cu mine”, a relatat ea în instanță. Actorul de 80 de ani, celebru în trecut pentru rolul tatălui înțelept din serialul de televiziune din anii ’80 „The Cosby Show”, a asistat la mărturie impasibil. Bill Cosby a negat comiterea vreunui abuz sexual, afirmând că toate contactele sexuale avute au fost consensuale.
Deși în jur de 50 de femei l-au acuzat pe Cosby de agresiune sexuală, una singură dintre aceste fapte nu s-a prescris. Cosby este acuzat doar de agresarea indecentă cu circumstanțe agravante a Andreei Constand, acum în vârstă de 44 de ani, în 2004. El riscă zece ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Primul proces al lui Cosby a fost anulat în luna iunie, după ce juriul nu a reușit să ajungă la un verdict în unanimitate.
Tot marți, avocatul lui Cosby și-a început cazul portretizând-o pe Andrea Constand drept o escroacă care și-a propus să obțină bani de la celebrul actor, afirmând că a pus la cale o poveste falsă pentru a plăti factura propriei educații și a înființa o afacere. „Era înnebunită după celebritatea și banii lui. Este acum milionară pentru că stratagema i-a reușit”, a declarat avocatul apărării, Thomas Mesereau, despre Constand, care a primit 3,4 milioane de dolari în urma unei înțelegeri amiabile încheiate cu prilejul procesului civil din 2006.
Heidi Thomas este prima dintre cele cinci femei care au primit acordul judecătorului pentru a depune mărturie în proces, în afară de Constand. Tânăra, care avea 24 de ani la momentul petrecerii faptelor și voia să facă o carieră în musical, lucra la Country Dinner Playhouse în Denver, Colorado, și a profitat imediat de oportunitatea de a primi sfaturi profesionale de la Cosby. Ea a povestit în instanță că a călătorit cu avionul la Reno, în Nevada, pentru a se întâlni cu Cosby, care avea atunci un angajament la Harrah’s Casino. Luată cu mașina de șoferul lui Cosby, ea a fost dusă la o fermă aflată la mare distanță în mediul rural, unde s-a produs agresiunea, a spus Thomas.
Echipa de apărare a lui Cosby a început marți să o chestioneze pe Heidi Thomas, dar partea de substanță a audierii ei va continua miercuri, notează Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here