Meghan Markle va transforma familia regală britanică, crede biograful ei

0
344


Prințul Harry și Meghan Markle vor forma un cuplu implicat care va redefini imaginea monarhiei britanice, estimează Andrew Morton, biograful fostei actrițe, într-un interviu pentru AFP. După nunta de la 19 mai, americanca se va numără printre „Cei patru fantastici”, respectiv tânăra generație din familia regală, o instituție la transformarea căreia își dorește să contribuie, subliniază autorul. „Meghan și Harry vor forma un cuplu foarte influent. Împreună, ei pot provoca schimbări importante”, afirmă Andrew Morton, a cărui biografie neautorizată a lui Meghan Markle, intitulată „Meghan: A Hollywood Princess”, va fi publicată joi. „Ei vor fi percepuți drept mai militanți decât precedentele cupluri regale”, anticipează autorul, care s-a întâlnit cu zeci de apropiați ai cuplului și membri ai Casei regale pentru a-și documenta cartea.
El prezice că Harry și Meghan vor fi chipul familiei regale în țările Commonwealth, în special în Africa, în timp ce prințul William, al doilea în ordinea succesiunii, și soția lui Kate, vor reprezenta monarhia în Marea Britanie. „Observatorii familiei regale privesc de acum înainte spre viitor și anticipează că monarhia se va transforma profund”, explică el. „Acest viitor va fi modelat de William, Harry, Kate și Meghan. Meghan face parte dintre ‘Cei patru fantastici'”, a mai spus Morton.
În biografia lui el o citează pe una dintre prietenele din copilărie ale americancei: „Era fascinată de familia regală. Voia să fie un fel de Diana 2.0”. Însă din punctul de vedere al autorului, care a scris și „Diana: Her True Story”, o biografie a prințesei de Wales, nu este posibilă o comparație între tânăra timidă care s-a căsătorit cu prințul Charles la 20 de ani și actrița hollywoodiană de 36 de ani. El îi face un portret americancei, potrivit căruia Meghan Markle este o femeie ambițioasă și practică, o personalitate echilibrată, care a avut o carieră strălucitoare de actriță și de bloggeriță, până când a devenit reprezentantă onorifică a ONU. „Părea o femeie moderată, elocventă și rațională”, remarcă el. Ea va trebui, totuși, să-și modereze unele dintre angajamentele sale militante când se va alătura familiei regale, care și-a afișat tot timpul neutralitatea politică. Dar Meghan „știe exact unde va călca”, notează el.
În cadrul cuplului, Andrew Morton estimează că prințul Harry „are mai mult de câștigat” din această relație decât Meghan. „Când a cunoscut-o pe ea și-a dat seama că a găsit persoana potrivită. Åžtie că îl poate ajuta să devină bărbatul care și-a dorit mereu să fie”, a spus jurnalistul britanic autor a numeroase biografii celebre. Biograful consideră „ieșit din comun” că Meghan, de obicei prudentă, a avut rapid două întâlniri cu prințul Harry și a decis să meargă cu el în Botswana în vacanță la începutul relației lor. „Unii au ridicat din sprâncene la Palatul Buckingham”, reamintește Andrew Morton. „Era a patra femeie pe care o ducea într-un safari”.
Însă Harry, conformându-se tradițiilor familiei regale, i-a cerut reginei Elisabeta a II-a acordul pentru căsătorie. „În urmă cu câțiva ani, când era încă un tânăr și bea și dansa în cluburi de noapte”, regina ar fi fost „mult mai rezervată” vizavi de ideea de a-l vedea pe Harry căsătorindu-se cu o actriță americană divorțată, estimează autorul.
Biografia se oprește și asupra precedentei relații pe care a avut-o Meghan Markle, cu producătorul hollywoodian Trevor Engelson, timp de nouă ani. După ce s-au căsătorit în 2011, Meghan a obținut în scurt timp un rol de prim-plan în serialul american „Suits” și s-a mutat de la Los Angeles la Toronto, în Canada. Ei au divorțat în 2013, iar la originea rupturii s-ar fi aflat actrița. „Această căsnicie nu îi convenea, ea voia să treacă la altceva, potrivit unuia dintre prietenii săi”, subliniază Andrew Morton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here