Lygia Alexandrescu (nutriţionist): O dietă fadă sau de înfometare, cea mai păguboasă alegere după Paște

0
413


O dietă fadă sau de înfometare după Sărbătorile Pascale ar fi cea mai păguboasă alegere, pentru că rezultatele se obțin rapid, însă ele nu sunt de durată, afirmă nutriționistul Lygia Alexandrescu. În opinia sa, după mesele bogate de Paște trebuie să se revină la o dietă echilibrată, ușor redusă caloric, ușor hiposodată, pentru a corecta efectul exceselor alimentare din această perioadă. „Abordarea procesului de slăbire trebuie să fie una firească și să vizeze o serie de aspecte extrem de importante. Digestia trebuie să funcționeze impecabil, adică să existe disponibile suficiente enzime digestive pentru acest proces. Eliminarea deșeurilor și combaterea constipației – omul sănătos are minim un scaun zilnic. Consumul zilnic de apă proaspătă pentru a menține în stare perfectă de funcționare rinichii, vezica urinară și tractul urinar, lucru esențial în procesul de slăbire. Mișcarea în aer liber, mersul activ, alergarea ușoară stimulează sistemul cardiovascular, prin transpirație se elimină toxinele, iar starea generală de spirit și memoria se îmbunătățesc. Menținerea glandei tiroide în stare bună de funcționare; iodul este elementul primordial în acest sens. Detoxifierea ficatului este esențială pentru că în ficat se metabolizează grăsimile”, afirmă Alexandrescu.
Ea susține că trebuie eliminate din dietă alimentele procesate: fast food, alimente prăjite, grăsimi săturate, alcool, zahăr rafinat, lactate complet degresate și băuturi dulci. Potrivit acestuia, un rol cu totul aparte, mai ales după sărbători, îl prezintă cruditățile: fructele și legumele. Totodată, ultimele teorii nutriționale recomandă consumarea zilnică a 5 porții de crudități: câte o masă de legume proaspete la fiecare masă principală și două porții de fructe la gustările dintre mese.

Articolul integral pe https://bit.ly/2HfMg1D

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here