Bărbat de 74 de ani, condamnat la 10 ani de ÎNCHISOARE după ce şi-a OMORÂT nepotul cu toporul

0
1260


Un bătrân de 74 de ani, din comuna Reghiu, care la finele anului trecut și-a omorât nepotul, a fost condamnat la închisoare. El a primit o pedeapsă de 10 ani. Magistrații de la Tribunalul Vrancea l-au mai obligat pe bătrân și la plata sumei de 10.000 euro către o parte civilă.
„Condamnă pe inculpatul P(…) Irimiea, pentru comiterea infracțiunii de omor (…) la 10( zece) ani închisoare și 5( cinci) ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev.de art. 66 lit. a și b C.pen. Aplică pedeapsa accesorie a interzicerii pe perioada executării pedepsei a exercitării drepturilor prev.de art. 66 lit.a și b C.pen. Menține starea de arest preventiv. Scade din pedeapsa aplicată perioada reținerii și arestării preventive începând cu data de 17.10.2017 până la pronunțare. Admite acțiunea civilă promovată de (…) în parte. Obligă inculpatul la 10000 euro despăgubiri în monedă națională echivalentă la momentul executării. Dispune confiscarea de la inculpat a unui topor. (…) obligă inculpatul la prelevarea de probe biologice în vederea adăugării profilelor sale genetice la SNDGJ. Obligă inculpatul la 4000 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariile apărătorilor din oficiu -260 lei la urmărirea penală, 260 lei Camera Preliminară, 260 lei cercetarea judecătorească, vor fi avansate din fondurile M.J”, se arată în hotărârea magistraților de la Tribunalul Vrancea.
Fapta a fost comisă la jumătatea lunii octiombrie a anului trecut, victima având 58 de ani. În urma anchetei s-a stabilit că victima se dusese în comuna Reghiu cu aproximativ o lună înainte de a-și găsi sfârșitul și locuia cu unchiul său. Cei doi consumau frecvent băuturi alcoolice, dar se și certau pe motiv că ambii au dreptul la teren și la casă. În ziua crimei, cei doi au băut împreună și apoi s-au luat la ceartă din aceleași motive. Apoi, nepotul a pus mâna pe o drujbă cu intenția a tăia un pom fructifer. Acest lucru l-a deranjat pe unchiul său, care i-a atras atenția.
Supărată că nu este lăsată să facă ceea ce dorește, victima și-a lovit unchiul cu palmele și cu picioarele peste corp. Aflat într-o stare de tulburare determinată de conduita violentă a nepotului său, bătrânul a pus mâna pe un topor și l-a lovit pe nepot în zona capului. Victima a reușit să intre în casă și să se așeze pe pat, cu fața la perete. Unchiul, supărat fiind în continuare, a intrat în casă peste nepot și a continuat să-l lovească tot cu toporul. După scandal, bătrânul s-a așezat și el în pat și a adormit lângă nepot.
În dimineața următoare, când s-a trezit, și-a dat seama că nepotul este decedat și a dat fuga la un vecin pentru a-i spune ce grozăvie a făcut. Vecinul l-a întrebat cum s-a întâmplat așa ceva, iar bătrânul i-a spus „l-am lovit cu toporul”. Auzind acestea, vecinul a sunat la o rudă de-a sa, iar aceasta a sesizat poliția. La audieri, bătrânul, trimis în judecată pentru infracțiunea de omor, a recunoscut comiterea faptei, spunând că regretă cele petrecute și că s-a supărat foarte tare pentru că nepotul său l-a lovit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here