ANM: Vreme caldă, dar cu variaţii termice și precipitaţii în următoarele două săptămâni

0
513


Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (9 – 22 aprilie) o vreme, în general caldă, însă și cu variații termice începând din 15-16 aprilie până spre finalul intervalului, asociate cu precipitații pe arii extinse, relevă prognoza de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
În Moldova, până în data de 13 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 20 – 22 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel că media regională a maximelor termice va ajunge la 14 – 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârșitul intervalului se va încălzi ușor, la valori de 17 – 18 grade. Media temperaturilor minime va fi în jur de 6 grade în primele două dimineți, apoi în perioada 11 – 14 aprilie, media acestora va urca la 8 – 9 grade. După acest interval, nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4 – 6 grade. În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, dar mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.
La munte, vremea va fi caldă în intervalul 9 – 12 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime se va situa între 12 și 14 grade, iar a celor minime între 2 și 4 grade. După acest interval valorile termice vor fi în scădere treptată până în 19 aprilie, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 14 grade până spre 6 grade, iar minimele de la 4 – 5 grade spre valori de la -2 la zero grade. Ulterior, vor marca o creștere ușoară, astfel că spre finalul intervalului valorile diurne vor înregistra în medie 8 grade, iar cele nocturne în jurul a zero grade. Până în data de 13 aprilie precipitațiile se vor semnala doar sporadic, pe spații restrânse și vor fi în general slabe cantitativ. În intervalul 13 – 22 aprilie acestea se vor manifesta cu o frecvență mai mare și, foarte probabil, ca în intervale scurte să fie și mai însemnate cantitativ.

Articolul integral pe https://bit.ly/2GPREcK

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here