Închisoare cu suspendare pentru poliţista care a dărâmat cu BMW-ul chioşcul din staţia de autobuz şi a rănit grav o persoană

0
727


    După aproape 3 ani de judecată, magistrații de la Judecătoria Focșani au dat o primă soluție în dosarul ofițerului de poliție Monica Gogu, cea care în luna octombrie a anului 2014 a dărâmat cu BMW-ul chioșcul din stația de autobuz de la Dogan, a rănit-o grav pe vânzătoare și a plecat de la locul faptei.
    Polițista a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. „(…) condamnă pe inculpata Gogu Monica Paula – la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 1 C.pen. – la o pedeapsă de 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 3C.pen. În baza art. 38 alin. (1) din C.pen. constată că infracțiunile pentru care inculpata Gogu Monica Paula a fost condamnată sunt concurente. În baza art. 39 alin. (1) lit. b din C.pen. dispune aplicarea pedepsei mai grele de 2 ani și 6 luni închisoare, care va fi sporită cu o treime din cea de-a doua, urmând să execute o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen., suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea, pe durata termenului de încercare de 3 ani, stabilit conform art. 92 C. pen.. Conform art. 93 C.pen (…)”, se arată în hotărârea magistraților de la Judecătoria Focșani.
    Pe durata termenului de supraveghere polițista trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. De asemenea, ea are și obligația frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. Ea urmează să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 80 zile la Åžcoala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani sau CJRAE.
    Instanța a admis în parte și actiunea civilă intentată de partea vătămată. Astfel „(…) obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 80.000 lei reprezentând daune morale și 1000 lei reprezentând daune materiale. Respinge restul pretențiilor civile ca neîntemeiate. Admite acțiunea civilă intentată de partea civilă Spital Județean de Urgență „Sf Pantelimon” Focșani și obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 1849,86 lei și dobânda legală reprezentând daune materiale. Admite acțiunea civilă intentată de partea civilă Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București și obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 14212,12 lei reprezentând daune materiale. În baza 276 alin. (1) din C.pr.pen. obligă partea responsabilă civilmente Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA la plata de cheltuieli judiciare către partea civilă Haliciu Elena (fostă Barbălată) în cuantum de 6000 lei. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpata Gogu Monica Paula la plata sumei de 3300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 1500 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale)”, se arată în hotărârea instanței.
    Sentința nu este definitivă. „Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 05.04.2018”, se mai arată în decizia instanței focșănene.
    Polițista a fost trimisă în judecată la finele anului 2015 de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here