Școlile din Andreiașu au fost debranșate de la rețeaua de electricitate

0
2752


    Școlile din comuna Andreiașu au rămas fără alimentare cu energie electrică deoarece primăria nu are bani să plătească facturile. De la 1 aprilie a fost sistată furnizarea de electricitate iar cei de la Electrica au anunțat că vor fi demontate inclusiv contoarele deoarece nu există un alt contract de furnizare pentru aceste unități de învățământ. Cel mai probabil, după vacanța de Paște, cei de la școlile din Andreiașu vor face cursuri la lumânare, fără energie electrică pentru calculatoare sau alte echipamente.
    Primarul comunei, Vasilică Cristian, spune că a anunțat compania Electrica să facă un alt contract pentru furnizarea de electricitate cu școala din comună și că a recurs la acest gest deoarece primăria nu are bani pentru plata facturilor. „Primăria nu are bani ca să plătească energia electrică pe care o consumă Școala. În urma unui control de la Curtea de Conturi, a unui audit, am decis să separam școala de primărie. Să plătească din bugetul lor energia electrică pe care o consumă. Electrica a trimis adresă către director, dacă nu s-a dus, e treaba lui. Cei de la școală au avut anul trecut peste cinci sute de milioane de lei vechi pe care i-au dat înapoi deoarece nu i-au cheltuit dar directorul vrea ca primarul să le facă pe toate”, ne-a spus primarul Vasilică Cristian.
    Conform celor de la Electrica, au fost debranșate de la rețeaua de electricitate școlile din Andreiașu de Sus, Răchitașu și Andreiașu. „Având în vedere că nu avem o cerere din partea Școlii Gimnaziale Simion Cristian privind contractarea acestor locuri de consum, vă comunicăm că vor fi demontate contoarele și se va sista alimentarea cu energie electrică”, se arată în adresa celor de la Electrica Furnizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here