Copii din Pufești, în vizită la Fabrica FORD din Craiova

0
590


În „Săptămâna altfel”, copiii din Pufești au vizitat fabrica de automobile din Craiova, fiind primiți de președintele FORD România, Jan Pearson, ce le-a oferit câte un cadou simbolic. Conducerea școlii, prin prof. dr. Nicolae Damian, i-a oferit domniei sale o plachetă simbolică și revista școlii. Copiii au putut observa întreaga linie de producție, acolo unde 500 de roboți contribuie cu perfecțiune la construcția automobilelor; însă omul nu poate fi înlocuit, în fabrică muncind 4700 de angajați. Fabricarea automobilelor Ford în România s-a făcut începând cu anul 1938.
O altă experiență deosebită a fost servirea prânzului la cantina fabricii. Șederea la Craiova a continuat cu vizitarea stadionului „Ion Oblemenco” și a Aeroportului Internațional. Condițiile de masă și cazare au fost excelente, fiind oferite la un cost modic de către Liceul Tehnologic „Gheorghe Bibescu”, prin directorul Petre Cauc.
Vizita a continuat a doua zi, prin vizitarea Salonului Internațional Auto București. Și de această dată copiii au intrat gratuit, prin bunăvoința doamnei Rodica Arsene, managerul de proiect. Prezența în excursie a primarului comunei Pufești, Maricel Nițu, este o dovadă și un model a colaborării autorității locale cu instiuția de învățământ. Directorul școlii din Pufești, prof. Nicolae Damian, împreună cu prof. Mariana Bogdan, cu ceilalți colegi, s-au implicat în reușita proiectului „Săptămâna altfel”. Au fost și alte activități de succes ale acestui proiect: lecții de karting oferite de prof. Valea Petru, participarea copiilor din ciclul primar la un spectacol de teatru oferit de Teatrul municipal „Maior Gh. Pastia” și inaugurarea bazinului de polo din Focșani. Trebuie precizat faptul că proiectul de aniversare a Centenarului celor de la Pufești constă în „unirea” tuturor provinciilor românești prin aceste excursii, în toamnă urmând o vizită la Fabrica de elicoptere de la Ghimbav.
Cadrele didactice de la Școala din Pufești, afirmă că nu organizează doar simple excursii, contribuind la orientarea profesională, crează forme de socializare și comportament social, contribuie la educarea elevilor, la cunoaștere. În acest sens, instituția din Pufești este cunoscută ca fiind organizatoarea unor astfel de evenimente educaționale, având ca participanți de fiecare dată cât mai mulți elevi ce învață în comuna Pufești. „Trebuie să educăm elevii și într-o manieră nonformală. Să trecem dincolo de rigiditatea programelor oficiale. Vor mai urma surprize pentru elelevii noștri. Și de această dată am demonstrat că suntem «primus inter pares», respectându-ne sloganul instituției noastre”, a declarat prof. dr. Nicolae Damian.

Școala Gimnazială Pufești Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here