Consiliul Județean Vrancea va prelua în administrare bazinul de polo din cartierul Sud al Focșaniului și îi va schimba denumirea din „Bazin de înot polo – Bază Sportivă”, în „Bazin de înot didactic – Baza Sportivă”. În acest sens, în ședința ordinară de mâine a Consiliului Județean Vrancea vor fi dezbătute trei proiecte de hotărâre. Este vorba de proiectele privind: „Preluarea de la Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului – teren și construcție, situat în municipiul Focșani, str. Aleea Stadionului, nr. 2 și includerea în domeniul privat al județului Vrancea a obiectivului de investiții Bazin de înot polo – Bază sportivă”; „Schimbarea denumirii obiectivului de investiții situat în Aleea Stadionului nr. 2, Municipiul Focșani, județul Vrancea din Bazin de înot polo – Bază Sportivă, în „Bazin de înot didactic – Bază Sportivă”; „Trecerea obiectivului de investiții Bazin de înot didactic – Bază sportivă, situat în municipiul Focșani, str. Aleea Stadionului, nr. 2 din domeniul privat în domeniul public al județului Vrancea”.
Bazinul a fost inaugurat săptămâna trecută
Bazinul olimpic de înot și polo de la Focșani, construit în Cartierul Sud, a fost inaugurat săptămâna trecută, joi, în prezența președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR). Panglica inaugurală a fost tăiată de trei majorete, în spatele cărora s-au aflat cei doi demnitari.
Tot joi, președintele Marian Oprișan a anunțat că bazinul de polo va fi administrat de Consiliul Județean Vrancea și va fi întreținut de 13 angajați. Șeful administrației județene a precizat că accesul va fi gratuit pentru copiii și elevii din județul Vrancea. „Compania Națională de Investiții s-a mișcat repede, noi am lucrat în paralel la Regulamentul de organizare și funcționare a acestei baze sportive și urmează ca în ședința următoare a Consiliului Județean Vrancea să completăm destinația bazinului, deoarece acesta nu va mai fi numai de polo, ci va fi și un bazin didactic, la care va avea acces publicul, conform reglementărilor din regulamentul de funcționare. Accesul va fi gratuit pentru copiii, elevii din județul Vrancea, iar adulții vor plăti un bilet, accesul urmând să aibă loc în funcție de programul ce va fi stabilit. Cred că în două, trei săptămâni publicul va avea acces la acest obiectiv, pe care eu îl consider în continuare unul de vis, așa cum l-am visat, l-au visat părinții, copiii, tinerii și iată că astăzi a devenit realitate!”, a spus Oprișan.
Unul dintre cele mai moderne bazine de înot din țară
Lucrările la acest obiectiv de investiții au început în decembrie 2015, contractul de execuție fiind atribuit, în urma procedurilor de achiziție publică, antreprenorului general Asocierea SC Construcții Erbașu SA București – SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș. Compania Națională de Investiții a mai finanțat în cadrul programului „Bazine de Înot” încă 5 bazine olimpice de polo și înot, la: Clubul sportiv al Armatei Steaua și Clubul Sportiv Dinamo din București, Otopeni, Miercurea Ciuc și Brăila.
Obiectivul de investiții „Bazin de înot polo – Bază sportivă Aleea Stadionului nr. 2, municipiul Focșani, județul Vrancea” corespunde normelor impuse de federațiile române de natație și polo. Bazinul se află în administrarea Consiliul Județean Vrancea și este dedicat desfășurării de activități sportive, didactice și educative.
Serviciile oferite în cadrul Bazinului de înot polo sunt: desfășurarea de competiții sportive, pregătirea sportivă de performanță și desfășurarea de cursuri de inițiere (învățare a înotului, ore speciale pentru public în bazin (cu abonamente), ore de inițiere și pregătire pentru persoane cu dizabilități, ore de fitness acvatic (aqua-fitness). Clădirea care adăpostește bazinul este construită pe trei nivele, astfel: nivelul 1 – subsolul destinat spațiilor tehnice; nivelul 2 – parterul destinat holurilor de acces, garderobelor pentru spectatori, vestiarelor, anexelor (grupuri sanitare și dușuri, cabinet medical și punct de prim ajutor, sală pentru control antidoping). La acest nivel se află și sala cu cele două bazine (unul de competiții și unul de antrenamente).
nivelul 3 – destinat gradenelor și circulației spectatorilor, cu o capacitate de 400 de locuri. În sala bazinelor s-a prevăzut încălzire în pardoseală, faianță și gresie specială, care nu permit fixarea și dezvoltarea microorganismelor și bacteriilor, iar finisarea pardoselilor în această zonă s-a făcut cu material ceramic antiderapant. Bazinul include și o sală de tratare și filtrare a apei, pentru reglarea unui pH optim.
Bazinul de înot este construit pe un teren în suprafață de 13.601 metri pătrați, care cuprinde clădirea propriu-zisă și o curte de acces, cu locuri de parcare. Suprafața desfășurată a investiției este de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită este de 3.380 metri pătrați. În interior există un bazin pentru polo cu o suprafață de 833 de metri pătrați, cu o adâncime de 2.30 m și un bazin didactic de agrement de 312 metri pătrați, cu o adâncime variabilă, între 1.20 m și 1.80 m. Această investiție a fost demarată ca urmare a solicitărilor și demersurilor realizate de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, încă din anul 2004. Bazinul de polo din incinta Complexului Sportiv Focșani este o necesitate pentru cetățenii județului Vrancea, acesta putând deveni și un important centru de antrenament și competiții pentru sportivii care se pot pregăti la Focșani în condiții moderne, pentru marea performanță.