Bazinul olimpic de înot și polo din Focșani va fi inaugurat astăzi

0
3085


Bazinul olimpic de înot și polo de la Focșani, construit în Cartierul Sud, va fi inaugurat astăzi, în prezența președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a președintelui Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene Marian Oprișan. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții (CNI), ai constructorului, prefectul, consilieri județeni și municipali etc.
După tăierea panglicii inaugurale, evenimentul va fi marcat printr-un meci demonstrativ de polo, susținut de echipa de juniori de la Clubul Sportiv Steaua București.
Acesta este primul bazin de polo acoperit din județul Vrancea și singurul bazin olimpic de acest tip din toată zona Moldovei și corespunde normelor impuse de federațiile române de natație și polo. Construcția a fost realizată de CNI, în cadrul programului „Bazine de Înot”, cu finanțare de la Guvernul României, iar lucrările au demarat în decembrie 2015 și s-au încheiat la începutul acestui an. Construirea bazinului olimpic de înot și polo din municipiul Focșani face parte dintr-o amplă strategie privind dezvoltarea proiectelor de agrement la nivelul județului Vrancea, strategie inițiată și susținută de Marian Oprișan. Crângul Petrești, amenajat printr-un proiect implementat de administrația județeană cu finanțare europeană, și bazinul olimpic de înot și polo din Focșani sunt locații moderne, unde toți vrâncenii își pot petrece timpul liber într-un mod plăcut și în care pot practica diverse sporturi, fapt care contribuie la o viață sănătoasă și armonioasă a acestora.

Unul dintre cele mai moderne bazine de înot 

Lucrările la acest important obiectiv de investiții au demarat în decembrie 2015, iar valoarea lucrărilor este de aproape 35 de milioane de lei. Lucrările au fost executate de Asocierea SC Construcții Erbașu SA București – SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș. Bazinul olimpic de înot este construit în Cartierul Sud, în zona în care a funcționat ștrandul din municipiul Focșani. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Bazinul de înot este construit pe o suprafață de 13.601 metri pătrați și are un bazin de competiții și unul de antrenamente. Suprafața desfășurată a investiției este de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită de 3.380 metri pătrați.
Acest proiect a fost inițiat încă din anul 2004 de șeful administrației județene, Marian Oprișan, dar a fost sistat imediat după venirea la putere a Alianței DA. Cristian Erbașu, președintele grupului de firme Erbașu, a declarat că este un proiect foarte frumos, omologat de Federația Internațională de Polo și va fi al treilea bazin de acest gen ce este realizat în Romania, după cel de la Complexul Steaua și cel de la Miercurea Ciuc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here