Pregătiri pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România

0
1016


Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, social democratul vrâncean Angel Tîlvăr, a discutat cu Excelența Sa Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria în România, despre pregătirea deținerii succesive a Președinției Consiliului UE de către Austria și România. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre necesitatea consolidării relațiilor bilaterale în domeniul afacerilor europene, exprimându-se voința comună pentru o colaboare eficientă în pregătirea deținerii succesive a Președinției Consiliului UE de către Austria (1 iulie – 31 decembrie 2018) și România (1 ianuarie – 30 iunie 2019).
Deputatul Angel Tîlvăr și ambasadorul Isabel Rauscher au discutat despre  împlinirea a 10 ani de la lansarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), inițiativă politică lansată de România și Austria în anul 2008, care a devenit un proiect de succes al UE. „Întrevederea a evidențiat importanța dialogului și a cooperării parlamentare bilaterale la nivelul comisiilor permanente din cele două foruri legislative, în baza valorilor și a principiilor europene comune”, se arată în prezentarea evenimentului.
România va prelua pentru prima dată Președinția Consiliului UE la 1 ianuarie 2019. Astfel, pentru o jumătate de an, România se va afla în centrul procesului decizional european. Exercitarea Președinției Consiliului UE reprezintă o oportunitate pentru România de a contribui în mod direct la evoluția Uniunii, iar această poziție poate fi folosită de o manieră eficientă pentru o promovare economică, comercială sau investițională, turistică și culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here