Mai mulți elevi vrânceni, calificați la naționala de istorie și socio-umane

0
932


Județul Vrancea va fi reprezentat la Olimpiada națională de istorie de câte un elev pentru fiecare an de liceu în parte. Astfel, de la clasa a IX-a s-a calificat Carina Lorenț, elevă la Colegiul Național „Emil Botta” Adjud. Carina este îndrumată de profesorul Adrian Avram. La clasa a X-a s-a calificat elevul Ioan Nicolae Săcrieru, de la Colegiul Național „Unirea” Focșani, îndrumat de profesoara Daniela Mălinoiu. Vlad George Iliescu, elev la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, îndrumat de profesoara Luminița Cociorbă, va reprezenta Vrancea la clasa a XI-a. Teodora Popovici, elevă la Colegiul Național Emil Botta Adjud, va reprezenta Vrancea la clasa a XII-a. Teodora este îndrumată de profesorul Adrian Avram. Trebuie spus faptul că Teodora a fost la un pas de a se califica și la olimpiada națională de filozofie, ea obținând cu doar 10 sutimi mai puțin decât eleva care s-a calificat. Etapa națională a olimpiadei de istorie va avea loc în perioada 2-6 aprilie, la Alba Iulia.

Cine merge mai departe la socio-umane

 
Trebuie spus faptul că, în aceeași perioadă, va avea loc și etapa națională a Olimpiadei de socio-umane, care se va desfășura în acest an la Iași. La această etapă, Vrancea va fi reprezentată de Miriam Alecsia Vîlcu și Ema Cristina Ciobotaru, eleve în clasa a IV-a, la disciplina educație civică. Ele sunt eleve la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, fiind îndrumate de profesoara Mihaela Alstanei. La cultură civică s-au calificat Diana Andreea Manta și Cosmina Ștefania Sima, eleve în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Anghel  Saligny” Focșani, îndrumate de profesorul Cătălin Mocanu.
La liceu avem mai multe discipline. Astfel, la logică, argumentare și comunicare s-a calificat Iulia Georgiana Stanca, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Unirea” Focșani, îndrumată de profesorul Adrian Canae.  Roberta Ana Maria Gulerez, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Unirea, s-a calificat la naționala de filosofie. Roberta este îndrumată de profesorul Gicu Valentin Dogaru.
În urma contestației, s-a calificat la economie eleva Alexandra Iancu de la Colegiul Național Unirea, pregătită de profesoara Diana Stroe. La psihologie s-a calificat Cristina Mihaela Luca de la Colegiul Național Unirea, îndrumată de profesoara Claudia Ciobotaru. Același cadru didactic o va pregăti și pe Amalia Bălan pentru etapa națională a Olimpiadei de sociologie.
Reamintim faptul că atât la sociologie cât și la psihologie au fost contestații, iar în urma acestora cei de pe locul II au urcat pe locul I, numai că din cauza unor vicii de procedură, deși le-au fost acceptate contestațiile, fetele care au primit cele mai mari punctaje în urma contestației nu vor merge totuși la națională. La aceste discipline, dacă un elev are 9,60, cum a fost cazul la psihologie, și contestă nota, dacă va primi o notă mai mică atunci nota va fi modificată, dacă în schimb primește un punctaj mai mare, nu are nici o valoare, sau poate are cel mult valoare morală pentru elevul în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here