Şapte persoane trimise în judecată pentru falsificarea documentelor şi a evidenţelor electorale

0
1041


    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au dispus trimiterea în judecată a șapte persoane într-un dosar ce are ca obiect falsificarea documentelor și a evidențelor electorale. Faptele ar data din vara anului 2012, mai exact de la referendumul organizat în luna iulie pentru demiterea președintelui României.
    Unul dintre inculpați este un bărbat de 45 de ani din comuna Suraia. În sarcina lui s-a reținut infracțiunea de falsificare a documentelor și a evidențelor electorale. În rechizitoriu se arată că, în calitate de membu al biroului electoral al unei secții de votare din comuna Suraia, el ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare-urnă un număr de 21 de persoane, persoane care în realitate nu și-au exercitat dreptul de vot pe aceste liste.
    În același dosar va fi judecată și o femeie de 37 de ani, tot din Suraia. În sarcina ei s-a reținut aceeași infracțiune. În rechizitoriu se precizează că, în calitate de membru al biroului electoral al aceleiași secții de votare, ca și în cazul inculpatului amintit anterior, cu știință, ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare-secție un număr de 14 persoane, cu date de idntificare nereale în ceea ce privește numele și prenumele, seria și numărul cărții de identitate sau codul numeric personal. 
Pentru aceeași infracțiune va mai fi judecat la Judecătoria Focșani și un bărbat de 40 de ani, tot din comuna Suraia. Din cercetările efectuate a rezultate că el, în calitate de președinte al biroului electoral al unei secții de votare din comuna Suraia, cu știință, ar fi înscris în fals în lista electorală suplimentară un număr de 5 persoane cu date de identificare nereale în ceea ce privește numele și prenumele, seria și numărul cărții de identitate sau codul numeric personal și care, în realitate, și-au exercitat dreptul de vot.
    Cel de-al patrulea inculpat din dosar este un bărbat de 50 de ani, tot din Suraia, în sarcina căruia s-a retinut aceeași infracțiune de falsificare a documentelor și evidențelor electorale. În rechizitoriu se arată că în calitate de membru al biroului electoral al unei secții de votare din Suraia, aceeași ca și în cazul inculpatului amintit anterior, ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare – secție un număr de 9 persoane, cu date de identificare nereale, persoane care în realitate și-au exercitat dreptul de vot pe acest gen de liste.
    Un alt inculpat din dosar are 40 de ani și este tot din Suraia. Despre el anchetatorii spun că, în calitate de membru al biroului electoral al aceleiași secții de votare din Suraia, ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare – urnă specială un număr de 2 persoane care în realitate nu și-au exercitat dreptul de vot pe aceste liste sau nu au votat deloc, executând în fals semnătura acestora prin contrafacere.

Semnături falsificate și la o secție de votare din Tulnici

Probleme nu au fost doar la secțiile de votare din comuna Suraia, ci și la secții din comuna Tulnici, după cum se arată în rechizitoriu. Astfel, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 35 de ani din Focșani pentru falsificarea documentelor și evidențelor electorale. Conform rechizitoriului, acesta, în calitate de președinte al biroului electoral al uunei secții de votare din comuna Tulnici, ar fi înscris în fals în lista electorală suplimentară-secție un număr de cinci persoane printre care și un minor fără drept de vot, persoane care în realitate nu și-ar fi exercitat dreptul de vot la această secție, executând în fals semnăturile acestora prin contrafacere.
    Un alt inculpat, membru al aceluiași birou electoral și al aceleiași secții de votare din Tulnici, a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni. Conform rechizitoriului, bărbatul ar fi înscris în fals în listele electorale suplimentare – urnă specială un număr de cinci persoane care în realitate nu au votat pe acest gen de liste sau nu au votat deloc, iar semnăturile acestora au fost executate în fals prin contrafacere.
    La audieri, majoritatea inculpaților au respins acuzațiile. Unii dintre ei au și antecedente penale. Dosarul în care ei vor fi judecați a fost înregistrat pe rolul judecatoriei Focșani la data de 8 martie a.c. În primă fază dosarul va trece prin faza de Cameră Preliminară, iar dacă nu vor fi constatate probleme la întocmirea rechizitoriului, va începe judecata.
    În dosar au mai fost cercetate și alte persoane, în cazul cărora s-a dispus renunțarea la urmărirea penală și clasarea. Astfel, renunțare la urmărirea penală s-a dispus în cazul a 14 persoane, după cum se arată în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here