În Joia Mare, papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor într-o închisoare din Roma

0
810


Papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor, care are loc în joia de dinaintea Paștelui, în închisoarea Regina Coeli din Roma, potrivit biroului de presă al Vaticanului, informează marți DPA. Ritualul reconstituie momentul în care Isus a spălat picioarelor celor 12 ucenici ai săi înainte de Cina cea de Taină pentru a demonstra că cel pe care îl considerau liderul lor este capabil de cel mai umil gest.
Suveranul Pontif va vizita în data de 29 martie, în Joia Mare, infirmeria închisorii, unde va îndeplini ritualul spălării picioarelor la 12 bărbați și va sta de vorbă cu mai mulți deținuți, se precizează în comunicatul de presă. Aflată în cartierul central Trastevere din Roma, închisoarea Regina Coeli adăpostește în special persoane aflate în arest preventiv. Clădirea a fost anterior o mănăstire, iar penitenciarul are peste 900 de deținuți, potrivit ministerului italian de justiție.
Anul trecut, papa Francisc a îndeplinit ritualul spălării picioarelor într-un penitenciar nu departe de Roma, unde sunt încarcerate persoane care au legături cu mafia. Anterior, ceremonia s-a desfășurat într-o închisoare pentru delincvenți juvenili, într-un centru pentru persoane cu dizabilități, o închisoare de maximă securitate și un centru pentru refugiați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here