De la 1 iulie, reţetele și biletele de trimitere la analize vor fi onorate de orice farmacie sau laborator

0
746


Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, a declarat marți la o dezbatere că de la 1 iulie asigurații vor putea cumpăra medicamente cu și fără contribuție personală de la orice farmacie din țară aflată în contract cu sistemul de asigurări sociale de sănătate și își pot efectua investigațiile paraclinice recomandate la orice furnizor de profil din țară. „Dorim ca începând cu data de 1 iulie asigurații să poată obține medicamente cu și fără contribuție personală de la absolut orice farmacie din țară aflată în contract cu sistemul de asigurări sociale de sănătate și, respectiv, să își poată efectua investigațiile paraclinice recomandate de medicii aflați în contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate la orice furnizor de profil din țară”, a spus Vulcănescu.
În prezent există restricția ca farmacia sau furnizorul de servicii paraclinice căruia i se adresează asiguratul să fie în contract cu aceeași casă de sănătate cu care se află în contract și medicul care eliberează rețeta sau biletul de trimitere.
Totodată, potrivit președintelui CNAS, au fost făcute demersurile necesare încheierii contractului cost-volum pentru un medicament inovator destinat insuficienței cardiace cronice, care a fost inclus condiționat în lista de medicamente. „Recent am efectuat demersuri în scopul încheierii contractului cost-volum pentru un medicament inovator destinat insuficienței cardiace cronice, inclus condiționat în lista de medicamente”, a spus reprezentantul CNAS.
Potrivit acestuia, programul de cardiologie al CNAS – prin toate cele 13 subprograme – intenționează să trateze anul acesta peste 30.000 de pacienți. „Anul acesta estimăm un buget de aproape 130 milioane de lei. Numărul bolnavilor tratați prin proceduri de dilatare percutanată, de exemplu, a ajuns la 13.000 de pacienți pe an, numărul de bolnavi tratați prin implantarea de stimulatoare cardiace a ajuns la 5.600, iar numărul de bolnavi tratați prin intervenții de chirurgie vasculară a ajuns la 5.600 de pacienți pe an”, a precizat Răzvan Vulcănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here