VIDEO: “Manu, păpușa fără picioare” a devenit o domnișoară care merge pe tocuri cu ajutorul protezelor de la Theranova

0
3822


    Povestea Emanulei Grosu este una pe cât de tristă, pe atât de optimistă. Este povestea unei fetițe care s-a născut cu o boală rară, dar care a luptat și care, ajutată de oameni cu suflet mare și de Centrul de Protezare și Ortezare Theranova Oradea, a ajuns o domnișoară elegantă, care merge pe tocuri.
    În 2008, ziarul BIHOREANUL prezenta cazul Emanuelei Grosu, o fetiță de numai 10 ani din Tufeni, județul Brăila, care suferă de o boală extrem de rară: deficit congenital de antitrombină III, afecțiune care îi face sângele din tot corpul să se coaguleze. Pe când avea doar șase ani, boala i s-a accelerat, iar medicii au fost nevoiți să îi amputeze ambele picioare până la genunchi. După ce medicii i-au amputat picioarele ca să îi salveze viața, Emanuela a primit primul set de proteze la o clinică din București. „Nu s-a obișnuit cu ele. O deranjau și nu putea să umble bine”, povestește mama ei. Tehnicienii de la Theranova au aflat de caz și au chemat-o pe fetiță la Oradea. Aici, specialistul Valentin Tocuț, care a ajutat victimele cutremurului din Haiti, s-a ocupat de micuță.

    În scurt timp, Manu umbla din nou. „După ce a primit protezele a mers în fiecare zi la școală și se juca cu copii”, spune mama ei.
    Fetița a avut apoi nevoie de alte perechi de proteze, deoarece a suferit alte operații și a crescut. Dar oamenii cu suflet mare și specialiștii de la Theranova i-au sărit mereu în ajutor. „De-a lungul anilor, mulți oameni m-au întrebat cum de pot să merg și să am grijă de mine având proteze la ambele picioare. Nu știu răspunsul, dar e clar că oamenii ca mine sunt puternici, răbdători și speră. Fără protezele de la Theranova aș fi iar blocată într-un scaun cu rotile, neputând face nimic. Mulți oameni au muncit din greu pentru ca eu să fiu fericită și să pot merge. Vreau să le mulțumesc tuturor din inimă pentru eforturile lor”, spune Emanula Grosu.

Centrul Medical de Protezare și Ortezare Theranova ajută oamenii să-și recapete mobilitatea și să revină la o viață normală!
        Contactați-i cu încredere!
http://theranova.ro/
https://www.facebook.com/theranova.ro/

        Totul despre Theranova puteți (re)citi accesând http://bit.ly/2F1fvo6

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here