A murit profesorul Romel Mărgărit

0
4796


Profesorul Romel Mărgărit, care a lucrat la Centrul Județean de Resurse  și Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea, a încetat din viață joi noapte. Conform datelor furnizate de colegii din CJRAE Vrancea, Romel Mărgărit, în vârstă de 67 de ani, s-a aflat joi după-amiază la un service cu mașina personală. Spre seară i s-a făcut rău și a fost transportat cu un echipaj SMURD la un spital din București. Din păcate, joi noapte, inima dascălului vrâncean a încetat să mai bată.
Foștii colegi ne-au oferit câteva date despre cel ce a fost Romel Mărgărit. Potrivit lui Cernea Gheorghiță, profesor consilier școlar în cadrul CJRAE Vrancea, coleg și bun prieten cu răposatul, Romel Mărgărit a absolvit  Universitatea București, filozofie-istorie, specializarea psihologie-pedagogie. Până la revoluție, Romel Mărgărit a fost psiholog în cadrul laboratorului de la Focșani, ce ținea de Ministerul Agriculturii, ulterior lucrând la CJRAE Vrancea. A fost și profesor la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani.
După cum spune Cernea Gheorghiță, profesorul Romel Mărgărit a fost preocupat permanent de marile teme ale educației. Ca om, a fost integru și dedicat, autentic și curat sufletește. A trăit modest, principial, smerit și echilibrat, fiind de o discreție maximă. A fost un foarte bun coleg și un mentor pentru generații întregi de elevi. A fost pe aceeași linie cu regretatul profesor Ionel Sârbu.
Cernea Gheorghiță spune că fostul său coleg era foarte stabil, neagresiv și este exclusă orice imagine siropoasă despre el: „om autentic, egal cu sine însuși”. Nu-i plăcea sintagma „nu te vom uita în veci” deoarece prețuia autenticitatea relațiilor din viața aceasta.
Sicriul cu sufletul neînsuflețit al dascălului vrâncean este depus la Biserica Sfântul Gheorghe – Nord (părintele Dumbravă), iar înmormântarea va avea loc luni, slujba urmând a începe la ora 13.00.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here