Zece seriale internaţionale în competiţia primului festival Canneseries

0
611


Zece seriale internaționale au fost selectate pentru a participa în competiția oficială a primei ediții a Canneseries – festivalul internațional al serialelor TV care se va desfășura în perioada 4 – 11 aprilie, au anunțat marți organizatorii citați de agențiile AFP și EFE. Juriul prezidat de scriitorul și scenarist americanul Harlan Coben, autor al unor bestsellere polițiste și seriale (‘The Five’, ‘Safe’) va decerna premiile pentru cel mai bun serial, muzică, scenariu, interpretare, premiul special de interpretare (pentru cupluri sau grupuri de actori) și cel mai bun serial digital la 11 aprilie, în cadrul galei de închidere a festivalului care va fi transmisă în direct de Canal+.
Printre serialele aflate în competiție se află și thrillerul mexican ‘Aqui en la tierra’, în opt episoade (Fox), creat de actorul și realizatorul mexican Gael Garcia Bernal (‘Mozart in the Jungle’, ‘Amores perros’). Serialul italian ‘Il Cacciatore’ (Rai 2), o adaptare liberă a cărții lui Alfonso Sabellace ‘Cacciatore di mafiosi’, prezintă urmărirea unui naș al mafiei Costa Nostra de către magistratul Saverio Barone în anii ’90. Prima difuzarea a serialului va avea loc miercuri în Italia.
Tot în competiție se află și ‘Félix’, thriller romantic spaniol în opt episoade (Moviestar) creat de regizorul catalan Cesc Gay (‘Truman’), filmat în 4K, al cărui subiect se desfășoară în Andorra dar și în sudul Franței. ‘Killing Eve’, un serial de spionaj în opt episoade (BBC America) creat de Phoebe Waller-Bridge (‘Fleabag’) oferă un spațiu larg eroinelor feminine avându-le în rolurile principale pe Sandra Oh (‘Grey’s Anatomy’) și Jodie Comer (‘Doctor Foster’). Din selecția oficială mai fac parte și serialele israeliene ‘Miguel’ (Hot) și ‘When Heroes fly’ (Keshet Broadcasting), alături de producțiile norvegiană ‘State of Happiness’ (NRK1), germană ‘The Typist’ (ZDF), sud-coreeană ‘Mother’ (TvN) și cea belgiană ‘Undercover’ (Eén).
Un alt juriu va recompensa zece seriale în format scurt (Canada, SUA, Cuba, Columbia, Coreea de Sud și India) cu premiul pentru cel mai bun serial în format digital în cadrul secțiunii ‘Canneseries digital’. Aflat în afara competiției, serialul polițist ‘Safe’ creat de Harlan Coben va fi proiectat în avanpremieră mondială cu prilejul închiderii festivalului, în timp ce sezonul 3 al producției ‘Versailles’ va inaugura festivalul, la 4 aprilie. ‘La vérité sur l’affaire Harry Québert’, o adaptare a bestsellerului lui Joël Dicker, realizat de Jean-Jacques Annaud și cu actorul Patrick Dempsey ca protagonist, va lansa competiția oficială pe 7 aprilie.
Festivalul va permite accesul liber și gratuit la proiecții și include dezbateri care vor avea loc în cadrul unui eveniment special care se va desfășura în orașul Cannes, deși este nevoie de o rezervare prealabilă online începând cu 19 martie. Canneseries va rivaliza cu festivalul Series Mania Lille-Hauts-de-France care se desfășoară pentru prima oară la Lille, între 27 aprilie și 5 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here