Metropolitan Opera din New York îl concediază pe dirijorul James Levine

0
318


Metropolitan Opera din New York l-a concediat pe dirijorul James Levine după ce o investigație a confirmat acuzațiile de hărțuire sexuală care i s-au adus, a anunțat instituția luni, potrivit DPA. O investigație de peste trei luni a descoperit dovezi credibile de „comportament abuziv și hărțuitor” atât înainte, cât și în timpul activității sale la Met, se menționează în comunicatul celebrei opere.
Peste 70 de persoane au fost intervievate în cadrul investigației asupra dirijorului emerit de 74 de ani, care era și directorul artistic al programului pentru artiști tineri. „Investigația a mai descoperit și dovezi credibile că dl Levine a avut un comportament sexual abuziv și hărțuitor față de artiști vulnerabili în etapele timpurii ale carierelor lor într-un moment în care avea autoritate asupra lor”, se mai precizează în textul citat. De aceea ar fi „inadecvat și imposibil” pentru Levine, care este considerat unul dintre cei mai buni dirijori din SUA, să continue să lucreze pentru Met.
Născut în Ohio în 1943, Levine a lucrat pentru prestigioasa Metropolitan Opera din anii 1970 și a devenit director muzical în 1975. El a renunțat la o parte din atribuții în 2016 din motive de sănătate, dar a continuat să lucreze pentru Metropolitan Opera în diverse roluri. El a fost suspendat în decembrie anul trecut, după ce New York Times a făcut publice acuzațiile de hărțuire împotriva sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here