Întâlnire ministrul Sănătăţii – sindicate; Pintea: Încă negociem, avem foarte multe puncte comune

0
411


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat marți, după întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor, că discuțiile vor continua, susținând că există „multe” puncte comune între cele două părți și vor fi găsite soluții. „Încă negociem, avem foarte multe puncte comune, vom continua discuțiile după ziua de mâine, când avem o dezbatere publică, dar eu cred că vom găsi soluții astfel încât să nu ajungem la concluzii extreme – nici sindicatul Sanitas, nici Solidaritatea. Eu cred că avem multe puncte comune și vom găsi rezolvări. (…) Nu este vorba despre oferit ceva în plus, este vorba despre a face alte analize și de a găsi noi soluții. Nu este nimic în plus, doar reașezarea unor lucruri, care, hai să spunem, nu au fost suficient discutate”, a spus Pintea.
Ea a afirmat că sporurile rămân plafonate la 30%. „Sporurile rămân plafonate la 30%. Este vorba despre regulamentul sporurilor, acolo am avut discuții, pentru că au fost niște amendamente acceptate în Parlament la Ordonanța 91 și s-a discutat un pic despre baza de calcul. Încă discutăm pe această bază. Am discutat și vom propune alte soluții”, a explicat ministrul.
În opinia sa, nu este cazul pentru o grevă. „Nu cred că este cazul de grevă, deși greva este un drept pe care sindicatele l-au câștigat. Eu cred că discuțiile pot rezolva multe probleme. Important este ca cei din sistemul de sănătate să știe că ne interesează soarta lor și că aceste discuții sunt constructive, spre binele tuturor”, a menționat Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here