GALERIE FOTO: Concurs interjudețean de mărțișoare la Panciu; câștigătorii vor fi premiați săptămâna viitoare

0
482


Lucrările înscrise la Concursul Interjudețean de Mărțișoare „Firul alb și firul roșu – Între tradiție și inovație”, inițiat de maistrul instructor Lenuța Panaete, de la Cercul de Artă Textilă din cadrul Clubului Copiilor Panciu, au fost jurizate la începutul acestei săptămâni. Evenimentul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este organizat împreună cu Primăria Orașului Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu și Palatul Copiilor Focșani, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. „Concursul are ca scop lărgirea orizontului educațional al elevilor, dezvoltarea imaginației și creativității în domeniul artistic, păstrarea tradițiilor și transmiterea mesajului artistic generațiilor următoare, cultivarea abilităților de comunicare în relațiile interpersonale, precum și valorificarea materialelor reciclabile”, precizează maistrul-instructor Lenuța Panaete.
Anul acesta, în concurs au fost înscrise peste 480 de lucrări, realizate de elevi proveniți din 37 de cluburi și palate ale copiilor din 19 de județe (Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Covasna, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mureș, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea) și din Municipiul București. Elevii au putut expune la mai multe secțiuni ale concursului, precum: Mărțișoare tradiționale; Mărțișoare din materiale reciclabile; Mărțișoare neconvenționale. Trebuie precizat faptul că la fiecare secțiune, lucrările au fost jurizate pe categorii de vârstă, respectiv: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.
Toate lucrările vor fi expuse în Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu”, care va găzdui, pe 21 martie, începând cu ora 12.00, festivitatea de premiere. Organizatorii vor recompensa câștigătorii cu diplome – locul I, II, III și mențiune – la fiecare categorie de vârstă și secțiune. Totodată, vor fi acordate și diplome de participare pentru profesorii coordonatori. „Și în 2018 – Anul Centenarului Marii Uniri – Primăria Orașului Panciu sprijină organizarea Concursului Interjudețean «Firul alb și firul roșu – Între tradiție și inovație». Este un proiect cultural-educativ deosebit, care evidențiază și promovează mărțișorul – ca tradiție și, în același timp, ca un simbol al începutului de primăvară. Numărul mare de lucrări înscrise la ediția din acest an demonstrează că mărțișorul este încă iubit și apreciat în rândul tinerei generații și că își merită pe deplin locul în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Imaterial UNESCO”, transmite primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here