Șapte eleve vor reprezenta Vrancea la Olimpiada națională de socio-umane

0
1782


Disciplinele socio-umane și-au desemnat câștigătorii la etapa județeană a olimpiadei de specialitate și, implicit, calificații pentru faza națională, care va avea loc la Iași, în aprilie. Astfel, la psihologie va merge la națională Georgiana Postelnicu, de la Colegiul Național Emil Botta Adjud, pregătită de profesorul Valentin Dogaru. Profesorul Dogaru  o va pregăti pentru olimpiada națională și pe eleva Ana-Maria Roberta Gulerez, de la Colegiul Național Unirea, care va reprezenta județul Vrancea la olimpiada de filosofie. Trebuie spus că Valentin Dogaru a fost singurul profesor de socio-umane din județ care a avut elevi la olimpiadă, la toate disciplinele socio-umane.
La logică, argumentare și comunicare va merge la națională Iulia Stanca, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Unirea, pregătită de profesorul Adrian Canae. Alexandra Iancu, de la Colegiul Național Unirea, va reprezenta Vrancea la olimpiada națională de economie. Aceasta este pregătită de profesoara Diana Stroe. Trebuie spus faptul că eleva a obținut 9.20 în urma contestației, pentru că, inițial, nimeni nu se calificase la etapa națională.
La olimpiada națională de sociologie va merge eleva Irina Andrei, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret, îndrumată de profesorul Sergiu Ghica. La cultură civică s-au calificat pentru etapa națională a olimpiadei elevele Diana Manta și Cosmina Sima, eleve în clasele a VII-a și a VIII-a la Școala Gimnazială Anghel Saligny Focșani. Ambele fete sunt pregătite de profesorul Cătălin Mocanu, inspector școlar de specialitate. La olimpiada de educație-civică, de la clasa a IV-a vor merge la națională elevele Miriam Vîlcu și Ema Ciobotaru, ambele de la Școala Anghel Saligny, pregătite de profesoara Mihaela Alstanei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here