Paul Stănescu: Foaia de parcurs privind realizarea stadioanelor pentru CE de fotbal 2020 va fi monitorizată de premier

0
313


Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, a declarat că se va ocupa personal de foaia de parcurs privind realizarea celor patru arene de fotbal – ‘Steaua’, ‘Arcul de Triumf’, ‘Rapid’ și ‘Dinamo’ – în vederea desfășurării unor meciuri de la Campionatul European 2020, iar finalizarea acestor obiective va fi monitorizată de prim-ministrul Viorica Dăncilă. „V-am spus cum stau lucrurile, foaia de parcurs, toată această foaie de parcurs va fi monitorizată de doamna prim-ministru, iar eu mă voi ocupa personal de acest lucru”, a declarat Paul Stănescu.
Vicepremierul a fost întrebat în conferința de presă desfășurată la Palatul Victoria despre stadiul pregătirilor în vederea organizării în România a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. Stănescu a îndemnat la optimism, după ce a a fost întrebat ce se va întâmpla dacă vor exista probleme cu realizarea celor patru arene – „Steaua”, „Rapid”, „Arcul de Triumf” și „Dinamo”. „De ce punem noi, tot timpul, dacă ? Așa cum spuneam mai înainte, doamna prim-ministru va fi implicată în mod direct, eu la fel, doamna ministru (ministrul Tineretului și Sportului – n.r.) la fel, cred că lucrurile vor ieși. Să fim optimiști cu toții, de ce să începem de la bun început să fim pesimiști. Haideți cu toții să fim optimiști, dar și realiști să fim în același timp. Eu cred și noi credem că se poate realiza foaia de parcurs pe care ne-am propus-o privind EURO 2020”, a declarat viceprim-ministrul.
Stănescu a afirmat că este posibil ca stadionul Dinamo să nu fie finalizat până la data la care va începe Campionatul European. „Sigur, așa cum spunea doamna director, doamna președintă a CNI, noi suntem convinși că se poate, dacă vom avea, pentru că, așa cum știți cu toții, la Dinamo au fost mai multe probleme juridice, să le spunem așa, el este pe lista de sinteză și e posibil ca stadionul Dinamo, deci e posibil, și ne asumăm acest lucru, ca el să nu fie finalizat până la data la care în care va începe Campionatul European. Sigur, înțeleg, și am și vorbit cu Gică Popescu, sunt situații de avarie dacă putem să le spunem așa, spuneam mai înainte că avem două stadioane, și la Ploiești și la Giurgiu, dar nu numai. Înțeleg că se poate folosi și stadionul de la Mogoșoaia și de la Voluntari, deci avem soluții „, a declarat Paul Stănescu.
Vicepremierul a subliniat că este foarte important ca toate cele patru stadioane să fie finalizate. „Sigur că noi ne-am dori ca toate patru să fie finalizate până la începerea Campionatului European de fotbal, dar dacă Dinamo, care este, într-adevăr, cu semn de întrebare, nu poate fi gata, vom găsi alte soluții, dar este foarte important, la fel de important ca și Dinamo să fie finalizat cât de repede, pentru că e o arenă care, pentru mulți suporteri din această țară, aduce multe, multe bucurii”, a declarat Stănescu.
Vicepremierul a vorbit și despre magistrala de metrou spre Otopeni. „Cu M6, cred că ministrul Transporturilor v-a dat toate datele și știți despre ce e vorba. Sigur, noi ne propunem ca metroul să circule înainte de începerea Campionatului European de fotbal”, a declarat Stănescu, întrebat dacă Magistrala 6 de metrou care ar urma să lege Capitala de Aeroportul Otopeni va fi funcțională până în 2020, la momentul desfășurării CE de fotbal.
Paul Stănescu a reamintit și cadrul legislativ care a stat la baza proiectului privind turneu final european de fotbal. „Prima Hotărâre de Guvern a fost dată în 2013, s-a declarat Campionatul European de Fotbal 2020 și candidatura României pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul turneului final de interes public și importanță națională. O a doua Hotărâre de Guvern 232 din 2017, s-a declarat de interes public și de importanță națională organizarea efectivă la București a unor meciuri din cadrul turneului final 2020”, a declarat vicepremierul. Stănescu a menționat și orașele care, alături de București, urmează să găzduiască meciuri la EURO 2020: Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma și Sankt Petersburg.
La conferința de presă de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, și consilierul onorific al premierului, fostul internațional Gheorghe Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here