Operat de urgență după ce a fost lovit în față cu o poartă din metal și cu pumnii

0
605


Un bărbat de 58 de ani, din comuna Dumbrăveni, va fi judecat la Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, la data de 2 iunie 2017, inculpatul a lovit persoana  vătămată în zona feței cu pumnii și cu o poartă metalică, provocându-i acesteia leziuni traumatice cranio-cerebrale care i-au pus viața în primejdie, victima având nevoie de 70-80 de zile de îngrijiri medicale.
Conform rechizitoriului, persoana vătămată a locuit mai mult timp pe raza comunei Dumbrăveni și obișnuia să revină periodic în localitate pentru a-și căuta de muncă. Cu o zi înainte de altercație, bărbatul bătut a mers în vizită la un localnic, loc în care s-a întâlnit și cu inculpatul. Au consumat împreună alcool și nu au existat neîntelegeri între ei. Aproape de miezul nopții, inculpatul a plecat la locuința sa, iar partea vătămată a rămas peste noapte la persoana la care a mers în vizită.
A doua zi, în jurul orei 19.00, la domiciliul aceleiași persoane, inculpatul și partea vătămată s-au întâlnit din nou. S-a consumat din nou alcool, iar la scurt timp între inculpat și persoana vătămată s-a iscat o discuție în contradictoriu. Totul a pornit de la faptul că persoana vătamată i-a spus inculpatului că nu știe să se poarte în familie și în societate. Supărat din cauza remarcii făcute de persoana vătămată, inculpatul s-a ridicat de la masă și a lovit-o pe aceasta cu pumnii în zona capului. În timpul loviturilor primite, persoana vătămată a căzut de pe canapeaua pe care se afla pe  dușumea. Bărbatul la care erau cei doi în vizită a intervenit pentru a-l potoli pe inculpat, dar acesta din urmă a continuat să lovească victima. În cele din urmă, partea vătămată a reușit să se ridice și a ieșit din încăpere.

În stare gravă la spital

În timp ce bărbatul bătut se afla în curtea imoblului, pe o alee, a fost ajuns din urmă de inculpat, care a continuat să-l lovească cu pumnii în cap. Cei doi se aflau în apropierea porții de acces în curtea persoanei la care se aflau în vizită. La un moment dat, inculpatul chiar a lovit victima cu poarta, iar aceasta a căzut pe spate și s-a lovit cu capul de aleea betonată. Într-un final, bărbatul bătut măr a reușit să plece, iar inculpatul a mai rămas o vreme la locuința gazdei. Pentru că nu avea unde să se ducă, bărbatul bătut a dormit pe o bancă.
În zilele următoare, bărbatul bătut a fost văzut de două persoane care l-au întrebat ce a pățit, întrucât era lovit. Acesta le-a spus că s-a autoaccidentat cu o poartă. Pe data de 5 iunie, persoana vătămată a revenit la domiciliul familiei la care a avut loc incidentul, pentru a o ajuta la treabă. În timp ce culegea cirește, bărbatului i s-a făut rău și atunci s-a solicitat ambulanța prin 112. Victima a ajuns la spitalul din Galați în stare gravă și a fost operată de urgență. La audieri, inculpatul a recunoscut fapta și a spus că o regretă.
În cursul urmăririi penale, persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here