Mai mulți elevi vrânceni de clasele V-XII s-au calificat la Olimpiada națională de matematică

0
1604


Mai mulți elevi de la clasele V-XII s-au calificat la Olimpiada națională de matematică. Trebuie spus faptul că, la matematică, modalitatea de calificare este diferită față de celelalte materii. Dacă la alte discipline calificat este elevul care a obținut cel mai mare punctaj, la matematică, calificarea se face în funcție de locurile alocate fiecărui an de învățământ în parte, cu mențiunea că dacă la un an nu sunt punctaje pentru numărul de locuri alocat, atunci locul sau locurile rămase libere se reportează pentru elevii mai mari cu un an. Minimul de puncte care trebuie obținut pentru calificarea la națională este de 14.
La clasa V-a s-a calificat la etapa națională eleva Riana Bobeică, de la Școala Duiliu Zamfirescu, pregătită de profesoara Mariana Guzu. La clasa a VI-a s-a calificat elevul Mihnea Andrei Prisecaru de la Colegiul Național Emil Botta Adjud, pregătit de profesorul Daniel Munteanu, și elevul Andrei Costin Carp, pregătit de profesoara Mariana Guzu. La clasa a VII-a, Vrancea a avut două locuri, dar nu s-a calificat decât un elev, restul fiind reportat pentru clasa a VIII-a, următoarea clasă cu cel mai mare punctaj. Astfel, s-a calificat eleva Bianca Manta, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu, pregătită de profesoara Gicuța Dochioiu. La clasa a VIII-a, gemenii Adrian și Alexandru Ariton, de la Colegiul Național Unirea, pregătiți de profesorul Marius Mohonea, merg la națională. Alături de ei va concura și eleva Gabriela Porumb de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu, pregătită de profesoara Gicuța Dochioiu, dar și Octavian Petrea de la Școala Gimnazială Anghel Saligny, pregătit de profesoara Mirela Pîrvu.
La clasa a IX-a s-a calificat Daria Ioana Radu, elevă la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza, pregătită de profesorul Tiberiu Oprea. Tot de la clasa a X-a s-au mai calificat și Andra Vlad și Irene Tăbăcaru Nazarie, de la Colegiul Național Unirea, ambele pregătite de profesorul Enache Pătrașcu. La clasa a XI-a s-au calificat la naționala de matematică elevii Răzvan Matișan și Andra Alena Mircea, pregătiți de profesorul Enache Pătrașcu. Pentru etapa națională de matematică, la clasa a XII-a, județul Vrancea va fi reprezentat de elevul Andrei Jelea de la Colegiul Național Unirea, pregătit de profesorul Dănuț Popoiu.
Trebuie precizat faptul că etapa națională va avea loc în prima săptămână din luna aprilie și se va desfășura în două locații. Astfel, elevii din clasele V-VI vor merge la Negrești Oaș, iar cei din clasele VII-XII la Satu-Mare. Elevii vor fi însoțiți la etapa națională de profesoarele Anca Cucu, de la Școala Gimnazială Ion Basgan, și Angela Dorneanu, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here