ITPF Oradea: Trafic restricţionat pe 15 martie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei

0
353


Autoritățile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea despre faptul că în perioada 14 martie, ora 23,00 (ora României) – 15 martie, ora 23,00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricționată circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepția transporturilor de animale vii și de produse perisabile. „Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că în data de 15.03.2017 este declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de ITPF Oradea, precizându-se că, în intervalul orar respectiv, traficul de călători și autoturisme se va desfășura în condiții normale.
În această perioadă cu restricții, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, până la încheierea restricției de circulație pe drumurile publice din Ungaria. „Polițiștii de frontieră români efectuează formalitățile de frontieră împreună cu autoritățile din statul vecin, sens în care conducerea ITPF Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare de pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, conform sursei citate.
Poliția de Frontieră recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea și consultarea aplicației on-line pentru autovehiculele de mare tonaj, care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here