Atletism – Doi adjudeni, în top la Cupa Europei la aruncări lungi!

0
396


Cupa Europei la aruncări lungi pentru seniori și tineret, ale cărei întreceri au avut loc sâmbătă, 10 martie și duminică 11 martie, la Leiria, în Portugalia, a avut la start și 14 atlete și atleți din România. Doi dintre aceștia au început atletismul la Adjud, la Școala nr. 3, de unde au plecat la cluburi mai puternice: Alexandru Mihăiță Novac, elevul profesoarei Camelia Petrea, la CSM Bacău, unde este pregătit de profesoara Mihaela Melinte, iar George Zaharia, elevul profesorului Nelu Ciortan, la Steaua București.
Alexandru Mihăiță Novac a reușit cea mai bună performanță a delegației țării noastre la Cupa Europei, obținând medalia de aur la tineret, cu o aruncare de 80,73 metri. La seniori, George Zaharia s-a clasat al patrulea, cu o aruncare de 77,75 metri.
Cei doi adjudeni reușiseră în iunie 2017, să câștige la suliță aurul – George Zaharia, și argintul – Alexandru Mihăiță Novac, la Jocurile Francofoniei.    
Alexandru Mihăiță Novac are în palmares și o medalia de argint în aceeași probă de aruncare a suliței, câștigată în 2014 la Jocurile Olimpice ale Tineretului, la Nanjung, în China. Atunci era încă sportivul Adjudului!    
Sursa foto: Twitter/Vinco sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here