Un tânăr de 20 de ani și o rudă de-a sa, judecați după ce au spart geamurile unei case și au lovit proprietarul

0
679


    Doi bărbați, unul de 20 de ani, iar celălalt de 41 de ani, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Bărbatul de 20 de ani, din Bordești, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere, lovire sau alte violențe și tentativă la infracțiunea de furt în scop de folosință. Conform rechizitoriului, la data de 29 august 2016, pe timp de noapte, Mădălin L. a pătruns fără drept în locuința unei persoane vătămate, a distrus două geamuri de la casă și apoi a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnul în zona feței. La aceeași dată, același inculpat a pătruns în locuința unei alte părți vătămate și a încercat să fure o autoutilitară în scop de folosință.
    În același dosar a fost trimis în judecată și bărbatul de 41 de ani, Florin Marian A., din Bordești, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. El a comis fapta în noaptea de 29 august 2016, dată la care a intrat fără drept în locuința unei persoane vătămate. 
    Cei doi inculpați sunt rude, iar în seara zilei de 29 august au mers la un magazin din localitate. Au cumpărat bere, pe care au și consumat-o în apropierea magazinului. De aici au plecat către un alt magazin și și-au luat țuică. După ce au băut, cei doi s-au dus la locuința uneia dintre persoanele vătămate, cu scopul de a discuta cu aceasta. Au deschis poarta și au ajuns în curte fără ca cineva să le permită accesul. Ajunși în curte, cei doi au început să strige, moment în care persoana vătămată le-a cerut celor doi să plece întrucât era târziu. Inculpații nu au dat curs solicitării și au rămas în curte. Bărbatul de 20 de ani a mers către ușa de acces a locuinței și a început să dea cu picioarele în ea, cerându-i persoanei vătămate să-l lase să intre. Apoi, tânărul a dat cu pumnul într-un geam, pe care l-a spart, a tras cuiul de la ușă și a intrat în imobil. Nu doar el, ci și celălalt inculpat. După ce au ajuns în casă, tânărul de 20 de ani l-a lovit pe proprietar cu pumnul în zona feței. Persoana vătămată a început să țipe, fiind auzită de doi martori, care i-au sărit în ajutor. După acest moment, inculpații au plecat.
    În aceeași seară, în timp ce se îndreptau către locuința bărbatului de 41 de ani, cei doi au trecut pe lângă casa celei de-a doua persoane vătămate și au văzut în curte autoutilitara. Bărbatul de 41 de ani știa că proprietarul mașinii o lasă deschisă, dar și că cheia este în torpedou. Astfel, cei doi s-au gândit să intre în curtea imobilului și să ia mașina, cu scopul de a se plimba. Au deschis larg porțile și au urcat în mașină, iar tânărul de 20 de ani a și pornit-o. Proprietara, care era în imobil, a auzit zgomote și și-a dat seama că cineva a pornit mașina. Femeia a crezut că este fiul ei, moment în care a ieșit din imobil cu scopul de a-l întreba unde merge. Pentru că nu i-a răspuns nimeni, femeia a intrat la bănuieli. Ea a mers la fiu și i-a spus ce se întâmplă.
Bărbatul de 20 de ani a recunoscut faptele și a spus că le regretă, în timp ce cel de 41 de ani le-a recunoscut parțial. A spus că el nu știe nimic de încercarea de sustragere a mașinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here