Meghan Markle a fost botezată în ritul Bisericii Anglicane de arhiepiscopul de Canterbury (presă)

0
409


Actrița americană Meghan Markle, logodnica prințului Harry, a fost botezată și confirmată în ritul Bisericii Anglicane în cadrul unei ceremonii private ce a fost oficială de arhiepiscopul de Canterbury, potrivit unor articole apărute în presa britanică, informează Press Association. Ceremonia a avut loc în contextul în care actrița americană se va căsători cu prințul Harry în luna mai.
Potrivit Daily Mail, ceremonia a durat 45 de minute și a avut loc la Capela Regală marți seară, în prezența prințului Harry. Meghan Markle și prințul Harry se vor căsători în capela bisericii St. George aflată pe domeniul Castelului Windsor, pe 19 mai. Regina Elisabeta a II-a, bunica prințului Harry, este conducătorul oficial al Bisericii Anglicane.
Potrivit Daily Mail, suverana britanică nu a participat la evenimentul de marți seară, însă printre oaspeții prezenți la ceremonia religioasă s-a aflat și prințul Charles. Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury va conduce și slujba religioasă ce va avea loc în luna mai cu ocazia căsătoriei prințului Harry cu Meghan Markle. Același tabloid britanic afirmă că actrița Meghan Markle a fost botezată cu apă sfințită provenind din Râul Iordan, în cadrul ritualului religios de marți seară. Presa britanică raportase weekendul trecut că Meghan Markle, care era membră a comunității protestante și a urmat cursurile unui liceu catolic, urma să se convertească la Biserica Anglicană în viitorul apropiat.
Mama actriței americane, Doria Ragland, este protestantă, iar tatăl ei, Thomas Markle, este membru al Bisericii Episcopale americane. Decizia luată de Meghan Markle de a fi botezată și confirmată în ritul Bisericii Anglicane înainte de nuntă este considerată un act de respect față de credința religioasă puternică a reginei Elisabeta a II-a și față de tradițiile existente în rândul familiei regale britanice. Åži ducesa de Cambridge a fost confirmată în ritul acestei biserici cu puțin timp înainte de nunta ei cu prințul William. Soțul ei, ducele de Cambridge, viitor rege al Marii Britanii, va deține după ce va deveni monarh și titlul de Guvernator Suprem al Bisericii Anglicane.
Un reprezentant al biroului de presă de la Palatul Kensington, contactat de jurnaliștii britanici, nu a dorit să facă niciun comentariu despre ceremonia religioasă de marți seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here