Indonezia: Un urangutan de la o grădină zoologică, filmat în timp ce fuma

0
478


Un urangutan în vârstă de 22 de ani a fost filmat în timp ce trăgea din țigara aprinsă aruncată în direcția sa de un vizitator, într-o grădină zoologică din Indonezia, informează AFP. Imaginile cu Ozon, numele maimuței fumătoare de la grădina zoologică din Bandung, la aproximativ 150 de kilometri sud-est de capitala țării, Jakarta, au devenit în scurt timp virale pe internet.
Deși este interzisă aruncarea țigărilor sau a alimentelor în direcția animalelor, regulile sunt, de cele mai multe ori, ignorate de vizitatori. ”Există un panou care semnalează interdicția la adresa vizitatorilor de a arunca alimente sau țigări către animale”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al grădinii zoologice, exprimându-și regretul pentru acest incident. Parcul are gardieni a căror sarcină este să supravegheze animale, dar cel care trebuia să monitorizeze urangutanul a lipsit, cel mai probabil, pentru a merge la toaletă, a explicat purtătorul de cuvânt Sulhan, care poartă un singur nume, ca mulți dintre indonezieni.
Activiștii pentru drepturile animalelor au condamnat gestul vizitatorului care i-a dat țigara maimuței, precizând că incidentul scoate în evidență gestionarea precară a grădinilor zoologice din arhipelag. Nu este primul filmuleț cu un urangutan filmat în timp ce fumează în Indonezia, țară în care nivelul de protecție a animalelor este foarte scăzut, iar locuitorii sunt printre cei mai înrăiți fumători din lume.
În 2012, o maimuță de la o altă grădină zoologică a devenit dependentă de nicotină și a trebuit să treacă printr-un sevraj brutal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here