Bărbatul care i-a furat Oscarul actriţei Frances McDormand a fost pus în libertate fără cauţiune

0
388


Bărbatul acuzat că i-a furat actriței Frances McDormand statueta Oscar la petrecerea de după ceremonie are un cazier lung de condamnări pentru furt, relatează joi Press Association, citând documentele ale instanței. Terry Bryant, de 47 de ani, a pledat miercuri nevinovat la acuzația că i-a furat lui Frances McDormand Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea sa din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, în timp ce se afla duminică seară la Balul guvernatorului. Procurorul Rena Durant a declarat pentru centrul de justiție criminală Foltz din Los Angeles că bărbatul are 13 condamnări pentru furt între 1994 și 2012.
Totuși, bărbatul a fost eliberat din custodie fără a plăti vreo cauțiune, după ce judecătorul a ascultat mărturia rabinului său, Naomi Levy. Avocatul lui Bryant, Daniel Brookman, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că vor rezista „energic” acuzațiilor aduse și își va apăra clientul „foarte agresiv”. Judecătoarea Deborah Brazil a declarat că vorbele rabinului său și faptul că Bryant nu pare să reprezinte un pericol public au convins-o să-l pună în libertate fără plata unei cauțiuni.
Procurorii au declarat că Bryant, un jurnalist aspirant, a fost văzut luând statueta înainte de a fi reținut în apropiere de o ieșire. El a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video cu telefonul realizată chiar de el, între timp ștearsă.
„Uită-te la el, iubito. Echipa mea l-a primit în seara asta. Este al meu”, a spus el în înregistrare, după care a sărutat statueta. Bryant a fost filmat și când a plecat de la Balul guvernatorilor și le-a arătat trofeul fotografilor, dintre care unul l-a întrebat cine este, întrucât nu l-a recunoscut a fi unul dintre câștigători.
În afara tribunalului, avocatul său a vorbit despre înregistrare. „Există o diferență între a ține un Oscar în mână și lucrul de care este el acuzat (furt cu circumstanțe agravante – n.r.), așa că lucrurile se vor lămuri la tribunal”. Avocatul a mai spus că o va contacta pe Frances McDormand, după ce ea ar fi spus că nu-și dorește ca Bryant să fie pus sub acuzare. Rabinul său a spus că gestul lui Bryant are legătură cu obsesia societății pentru „cele 15 minute de celebritate”.
Poliția a spus că locuitorul din Los Angeles le-a dat agenților săi statueta suflată cu aur de bună voie și nu a opus rezistență la arestare. Potrivit procurorului districtual din Los Angeles, bărbatul riscă o condamnare la trei ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here