Elevii se pot pregăti online pentru proba la informatică a bacalaureatului

0
405


Elevii care vor susține Bacalaureatul la Informatică vor beneficia de meditații online prin intermediul platformei WellCode.ro, dezvoltată de o echipă de IT-iști români cu internship la Google sau Facebook.
Potrivit unui comunicat remis presei, platforma online conține o serie de peste 200 de lecții și probleme care îi vor pregăti pe tineri nu doar pentru Bacalaureat, ci mai ales pentru o viitoare carieră în domeniul informatic. Fiecare concept nou este explicat cu exemple din viața reală, astfel încât beneficiarii cursurilor online să înțeleagă unde se pot aplica aceste cunoștințe nou învățate.
După fiecare lecție pe care cursantul a parcurs-o, acesta își va evalua cunoștințele printr-un examen de tip grilă, iar în cazul în care a răspuns greșit la anumite întrebări platforma nu îl va „pedepsi”, ci va avea ocazia să recitească acele părți din curs pe care nu le-a înțeles și să le aprofundeze mai bine. „Dincolo de cursurile strict teoretice, platforma va evalua abilitățile cursanților și prin exerciții aplicative, în cadrul cărora aceștia vor scrie un program informatic de la zero în limbajul de programare C++, iar rezultatele evaluărilor vor fi emise în câteva secunde. În cazul în care nu au înțeles unele aspecte de ordin tehnic sau pur și simplu nu reușesc să rezolve problema din timpul testului, cursanții pot lăsa un comentariu, iar organizatorii proiectului sau cei peste 20.000 de membri înregistrați pe platformă îi vor oferi suport”, susține sursa citată.
În septembrie 2017, a fost lansat primul modul al platformei cu ajutorul căruia mulți cursanți care nu dețineau noțiunile de bază au beneficiat de progrese vizibile, iar la ora actuală platforma conține două module, peste 200 de lecții și probleme și peste 20.000 de membri activi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here