Premieră în Israel: Medicii au dezvoltat în laborator un fragment de os pentru a vindeca tibia fracturată a unui pacient

0
470


Un fragment de os dezvoltat în laborator a fost implantat cu succes în tibia fracturată a unui bărbat, au anunțat medicii israelieni, în prima operație de acest gen realizată vreodată, relatează DPA. Pacientul de 44 de ani, care și-a fracturat tibia într-un accident de bicicletă, a suferit inițial o operație pentru a remedia problema prin introducerea unui cui în os, dar gaura din acesta a rămas, a declarat dr. Nimrod Rozen la spitalul Haemek din nordul Israelului.
Cultura de țesut osos a fost dezvoltată folosind propriile celule stem ale pacientului, luate din țesutul adipos, a declarat Shai Meretzki, șeful Bonus Biogroup, care a efectuat acest proces. A durat numai două săptămâni pentru a dezvolta țesutul osos nou, care a fost apoi introdus în tibia pacientului.
Chirurgii au înfășurat fibre musculare în jurul noului fragment de țesut osos pentru a contribui la stabilizarea acestuia. Într-o perioadă de două luni acesta s-a dezvoltat într-un os normal și s-a integrat în osul tibiei, a spus Meretzki.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here