Focşăneanul care şi-a sugrumat tatăl imobilizat la pat, încă 30 de zile de arest

0
746


Adrian Z., focșăneanul de 43 de ani care la începutul lunii februarie și-a omorât în bătaie tatăl bolnav, rămâne în arest. Procurorii au cerut prelungirea măsurii arestului preventiv, iar propunerea lor a fost admisă ieri de magistrații de la Tribunalul Vrancea. Decizia nu este definitivă, inculpatul putând face contestație. „Admite propunerea pentru prelungire măsură arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Z(…) Adrian, în prezent aflat în Arestul I.P.J. Vrancea sub aspectul comiterii infracțiunii de omor (…) pentru o perioada de 30 zile, începând cu data de 12.03.2018 și până la data de 10.04.2018 inclusiv. (…) Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia instanței.
Bărbatul a fost arestat la începutul lunii februarie a.c., acuzat fiind de comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru al familiei. Victima acestei infracțiuni a fost tatăl său, de 65 de ani, un om care avea grave probleme de sănătate și care de mai mult timp era imobilizat la pat. Bărbatul arestat, care avea viciul băuturii, și tatăl său locuiau într-un bloc din cartierul Sud al Focșaniului. Victima era bătută frecvent de fiu, situație care a culminat cu omorul de la înceoutul lunii trecute. Bărbatul de 43 de ani și-a luat tatăl la bătaie pe motiv că a făcut pe el, în pat. L-a lovit cu pumnii și picioarele, după care l-a transportat în baie și l-a pus în cadă. Acolo a continuat să-l lovească pe tatăl său, după care l-a sugrumat. Când a obosit, și-a lăsat părintele întins pe jos, în baie, și a mers într-o cameră a apartamentului. După ceva timp și-a dat seama că tatăl său nu mai suflă, așa că a sunat la poliție și le-a spus oamenilor legii ce a făcut. În urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul mort fusese sugrumat și lovit, având inclusiv o fractură în zona gâtului.
Imediat, la apartamentul respectiv au ajuns oamenii legii, care nu au putut să-i ia declarație fiului, dat fiind că era într-o stare avansată de ebrietate. L-au transportat la spital, unde au reușit să-i ia alcoolemia: 1,24 miligrame per litru alcool în aer expirat. Ulterior, el a fost audiat de procurorul de caz, reținut și apoi prezentat magistraților cu propunere de arestare și a primit mandat. El nu a negat în fața anchetatorilor că obișnuia să-și agrseze tatăl, situație cunoscută și de vecini, care nu au făcut nimic pentru a preveni tragedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here