Într-o țară unde nevoia ne învață să ne adaptăm fiecărei situații, te întrebi ce poate fi mai rău, ce mai poate urma?! Nimic nu poate fi mai rău, nimic mai dureros decât să ai copilul bolnav, puiul tău, boțul de carne care a crescut în tine și căruia i-ai promis câte-n lună și în stele.
Zilele trec, puiul adus la viață începe să prindă glas, începe să semene cu tata, ba cu mama, ba nici nu mai știi… astea sunt grijile noastre, ale celor cu copiii sănătoși!
Camelia are alte griji, are grija puiului ei bolnav. De la un an, au început să alerge din cabinet în cabinet, căutând speranță, căutând tratament, căutând o rezolvare pentru fetița ei diagnosticată cu Amiotrofie spinală de tip ll, (amiotrofiile spinale reprezintă un grup de afecțiuni degenerative cu transmitere genetică autozomal recesivă care afectează neuronii din măduva spinării, adesea și pe cei din trunchiul cerebral. Sursa: csid.ro). Este o boală de natură genetică, foarte gravă, iar tratamentul, ședințele de fizioterapie nu sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate.
Ce face aceasta boală? Multe, uneori prea multe pentru un suflețel de doar câțiva anișori. Întrebările Anastasiei au început să apară, iar pentru Camelia aceste întrebări ard ca un fier încins, pus pe o inimă de mamă care nu știe încotro să fugă cu puiul ei.
Anastasia vrea să știe de ce nu poate merge?! Vrea să știe de ce nu se poate juca în parc?! De ce toboganul este interzis?! De ce leagănul este atât de sus și de neatins?! De ce toate sunt imposibile pentru un copil care nu a stat niciodată în picioare?!
De ce statul își bate joc de copiii ca ea?! De ce nu avem tratament pentru cei ca ea?! De ce nu avem bani, noi, România, pentru ca acești copii să poată accesa tratamente în alte țări?! De ce?! Ea crește! Întrebările ei vor crește și ele. Pe 6 mai va împlini 5 anișori.
Acum 3 ani, mama Anastasiei și-a luat puiul în brațe și s-a mutat in cealaltă parte a țării, în Oradea. Acolo auzise de niște profesori renumiți, profesori de kinetoterapie de care copilul ei avea atât de multă nevoie.
Puiul ei muncește zilnic de atunci, pauzele de joacă sunt tot cu terapie inclusă, cu o boală ca cea a Anastasiei, nu îți permiți să faci pauze. Mama Anastasiei a căutat, caută în continuare, tratamentul minune pentru puiul ei. A aflat de un tratament cu celule stem.
Anul trecut, Anastasia a reușit să plece la primul tratament important din viața ei, dumneavoastră ați făcut posibil acest lucru. Împreună cu dumneavoastră, părinții Anastasiei au reușit să meargă în Thailanda, unde Anastasia a făcut trei implanturi cu celule stem în coloană și un tratament de susținere al celulelor stem, kinetoterapie, hidroterapie, camera hiperbară, nutriționist plus investigații amănunțite. Meritele acestor pași vi se datorează.
Anastasia are în continuare nevoie de noi, are nevoie de susținere, de suport financiar. Venitul lunar al Anastasiei împreună cu al mamei ei însumează 1600 lei ( 250 pensia pentru grad grav de handicap, salariu de asistent personal 1150 și alocația 200 de lei). Le mai ajută tatăl și bunicii Anastasiei.
Dar pentru o sumă de 24 800 de dolari, necesari pentru un nou tratament, e nevoie de noi, e nevoie de noi toți. Am reușit și anul trecut, vom reuși și acum.
Conturi pentru donații în LEI:
ING Bank
Titular cont: IVAN CAMELIA-LILIANA
RO76INGB0000999906516682 (RON)
Cod SWIFT:INGBROBU
Cod BIC:606410008
Banca Transilvania
Titular cont: Ivan Camelia Liliana
RO83BTRLRONCRT0385394101
Cont pentru donații în EURO
ING Bank
Titular cont: IVAN CAMELIA-LILIANA
RO76INGB0000999906504169(EUR)
Cod SWIFT :INGBROBU
Cod BIC : 606410008
Cont pentru donații în USD
ING Bank
Titular cont: IVAN CAMELIA-LILIANA
RO26INGB0000999906504196(USD)
Cod SWIFT :INGBROBU
Cod BIC :606410008
Cont PayPal: camelia_ivann@yahoo.com
Pe Facebook a fost creat grupul Anastasia, împreună putem face primii pași, unde puteți licita pentru diverse obiecte, de la verighete la mărțișoare, de la produse cosmetice la haine și încălțăminte. Toți banii intră în conturile mamei Anastasiei.