O localitate franceză a scăpat de ploaie datorită unui decret al primarului

0
438


Challans, o localitate franceză în care ploaia este un lucru obișnuit, a reușit să scape de precipitații din 14 februarie datorită unui decret aprobat de primarul, Serge Rondeau, care obligă soarele „să fie prezent în fiecare dimineață”, relatează EFE. „Soarele are obligația să fie prezent în fiecare zi, de luni până duminică, în orașul Challans, și prin extensie în întreg departamentul Vendée”, se arată în deja celebrul decret care precizează că ploaia este autorizată doar trei nopți pe săptămână „pentru a menține nivelul freatic”.
În declarații acordate agenției EFE, Rondeau, membru independent de centru-dreapta, a explicat că totul a început când o colegă din primărie i-a propus să facă ceva pentru a îmbunătăți vremea, iar el a încurajat-o să redacteze un text, pe care el l-a semnat „în glumă”. „Totul ar fi trebuit să se încheie acolo, dar administratorul site-ului a decis să posteze o imagine pe rețelele de socializare”, a povestit râzând primarul, care a primit chiar mesaje din Sri Lanka sau Argentina, în care i s-a propus să-i fie dat puțin soare în schimbul ploii.
Deși unii au criticat „lipsa de seriozitate” a primarului acestui orășel de 20.000 de locuitori, el a insistat că textul a fost bine primit de majoritate și a precizat că nu deține „puteri supranaturale”, altminteri le-ar folosi în cazuri mai grave. „Sper doar să nu mi se deschidă vreun proces, când o să înceapă ploaia”, a glumit Rondeau, a cărui localitate situată pe malul Atlanticului, în vestul Franței, este de obicei foarte ploioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here