Povestea Alexandrei Stochin: la 19 ani și-a pierdut piciorul, dar acum merge pe tocuri

0
3264


    Inconștiența și teribilismul unui coleg de clasă m-au făcut să pierd o parte din mine… Mi-am pierdut piciorul și odată cu asta zâmbetul, bucuria, fericirea. Dintr-o dată am intrat într-o altă lume, una necunoscută până atunci, cea a oamenilor cu handicap. Am ajuns la spital țipând după piciorul deja amputat și rugând pe toată lumea să mi-l aducă din mașină pentru că eu nu voiam să cred că nu poate fi salvat. Două săptămâni m-am luptat cu durerile, cu frica de a nu face infecție, cu lupta mea, cu mine și încercarea de a accepta ca de la 19 ani să fiu altfel, să trăiesc altfel decât până acum. Îmi plăcea să merg la sală, să alerg la stadion, să dansez… Durerea psihică se completa cu durerea „membrului fantomă”. Cei în cauză o știu, e groaznic, să te doară, să te gâdile, să simți furnicături în ceva ce nu mai e.
    Am fost contactați la un moment dat de un domn Jaco Du Plessis din Oradea. Am vorbit, mi-a spus că are o firmă de protezare și printre altele m-a surprins un lucru: mi-a spus să merg la cât mai multe firme de protezare pentru a putea face comparații și a putea face alegerea corectă. Surprinderea constă în faptul că nu mi-a spus: „Veniți la mine”. În prima fază am exclus varianta aceasta pentru că Oradea mi se părea mult prea departe de Drăgășani, orașul unde locuiesc. Dar în cele din urmă acolo am ajuns. Zece minute de convorbire cu domnul Jaco Du Plessis m-au determinat să iau hotărârea și să-i spun mamei mele. Åži iată-mă ajunsă aici…altă viață, alți oameni. Åži când spun oameni o fac cu tot sufletul: calzi, primitori, care te fac să te simți ca „acasă”, pentru că asta e senzația care am avut-o într-o săptămână stată aici. Am vrut o proteză care să îmi permită să merg pe tocuri și asta am primit.
    Aș sfătui pe fiecare om pus în situația mea să nu facă alegeri pripite, să cerceteze cât mai multe posibilități pentru a face ceea ce este corect și bine pentru el, întrucât viața îi va depinde de hotărârea luată.

    Centrul Medical de Protezare și Ortezare Theranova ajută oamenii să-și recapete mobilitatea și să revină la o viață normală!
    Contactați-i cu încredere!
http://theranova.ro/
https://www.facebook.com/theranova.ro/

    Totul despre Theranova puteți (re)citi accesând http://bit.ly/2F1fvo6

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here