GALERIE FOTO: Sportul vrâncean este în doliu! Profesorul Mircea Petrișor a plecat la cele veșnice

0
2114


    Profesorul de educație fizică și sport și antrenorul Mircea Petrișor a plecat la cele veșnice. Inima a încetat să-i mai bată în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 63 de ani. Medicii de la Ambulanță chemați acasă de familie au încercat s-l resusciteze, dar străduința le-a fost în zadar. Nu au mai putut decât să constate decesul profesorului și antrenorului pe care apropiații îl apelau cu foarte familiarul nea Mircea. Așa cum i-a spus și profesorul Gabi Alexandescu, colegul său de la LPS Focșani, atunci când, ieri dimineață, m-a sunat și mi-a spus scurt: „Nea Mircea a murit!” Așa cum i-au spus – cu admirație și respect – mulți dintre cei cu care am vorbit despre profesorul și antrenorul Mircea Petrișor, cel pe care l-am cunoscut, prețuit și respectat, ca profesor, antrenor și ca om.
    Mircea Petrișor a fost constructor de școală de baschet, de sportivi și de caractere. A dat baschetului românesc generații de sportivi și sportive, mulți dintre aceștia devenind jucători importanți ai naționalelor României. Împreună cu profesorul și antrenorul Petruț Mihai a fost formatorul și mentorul generațiilor care au adus Vrancei în ultimii ani două medalii de argint în campionatul național U 20 și a urcat actuala echipă U 16 în faza semifinală a Campionatului Național.
A plecat fulgerător și prea devreme să facă în ceruri o altă echipă a LPS Focșani, alături de un alt mare caracter, antrenor și formator de școală – de rugby – Viorel Ion. Fie-le lin drumul în veșnicie!

    Am făcut – în cele ce urmează, o rapidă trecere în revistă a gândurilor unor colegi, părinți ai jucătorilor de la actuala echipă U 16 a LPS Focșani și a doi dintre cei mai buni baschetbaliști crescuți de mici sub mâna, ochiul cu cu sufletul profesorului antrenor Mircea Petrișor.

    Petruț Mihai, director al LPS Focșani și coleg de catedră și antrenorat cu profesorul și antrenorul Mircea Petrișor: „Este greu de găsit cuvinte în astfel de momente! Am pierdut un mare om de sport, un om care a făcut cunoscut orașul nostru pe plan național și internațional prin performanțele obținute în baschetul feminin și masculin. Om care a format zeci de sportivi și sportive. A fost colegul meu, prietenul meu, pot spune chiar unul dinte mentorii mei, un om de la care am învățat foarte mult, un om alături de care am trăit momente deosebite. Am fost vreme de 17 ani nedespărțiți, motiv pentru care o să îi simt mereu lipsa. O să fie pertmanent în amintirea mea și a sportivilor noștri. Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Mircea!”

Edy Miron, tatăl căpitanului echipei U 16, Denis Miron: „Familia CSM 2007 LPS Focșani – secția baschet, dar și sportul vrâncean au pierdut pe profesorul, antrenorul, prietenul, omul Mircea Petrișor. Inima marelui antrenor a încetat sa mai bată aici, alături de noi, Dumnezeu selecționându-l pentru marea lui echipă.
Nea Mircea, așa cum ne plăcea nouă a-i spune, a încetat a ne mai susține de pe scaunul așezat întotdeauna alături de echipă, urmând cu siguranță a ne susține și ghida de acolo de sus, din echipa pe care Dumnezeu și-o face în ceruri.
Cu toate că prețul este prea mare, cu toate că am pierdut omul, prietenul, profesorul, antrenorul Mircea Petrișor, credem cu tărie că am câștigat un înger pazitor. În aceste momente grele, cuvintele sunt de prisos și totodată sunt îndeajuns pentru a putea să exprima tot ce simțim și dorim a spune, pentru a omagia așa cum merită cel ce a fost pentru noi Nea Mircea. Nu ne rămâne decât să ne aducem aminte de tot ceea ce ne-a învățat, să trăim și să gândim așa cum ne-a arătat, să susținem și să iubim echipa așa cum el a făcut-o și cum o va face de acolo de sus.
Te iubim, Nea Mircea! Dumnezeu să te ierte!”

Dana Cioruță, mama jucătorului Octavian Cioruță, pe facebook: „Un om de o calitate deosebită, un spirit cum rar întâlnești, un om cu un caracter atât de frumos și vesel. Mă bucur că v-am cunoscut, dar mi-aș fi dorit din tot sufletul ca băiatul meu să fie adolescent în preajma dvs., să „fure” de la dvs. felul atât de liber și profesionalismul de care ați dat dovadă! Veți rămâne pentru totdeauna în inima noastră și a acestei generații de baschetbaliști! Mi-a fost drag de dvs. dle Mircea! Nu vă vom uita niciodată, Ciorută – Octav și Raluca lui Mirel, așa cum ne apelați dvs.!”

Ionel Agrigoroaiei, director al LPS Focșani, pe facebook: „Dumnezeu să-l ierte pe nea Mircea! Un om cu totul deosebit și un profesionist, un spirit boem care însuflețea petrecerile și avea mereu vorbe potrivite pentru toți! Mare păcat, nea Mircea! Mai aveai atâtea să ne-nveți și atâtea petreceri la care să ne binedispui! Sincere condoleanțe familiei!”

Daniela Ciubotaru, fostă elevă la LPS Focșani:
„Odihnește-te și veghează de acolo! Dumnezeu să te ierte Nea’ Mircea! Mare om, mare caracter! Profesor MIRCEA PETRIȘOR”

Carmen Bratosin, mama jucătorului Alexandru Bratosin, pe facebook: „Dumnezeu să-l ierte! Un om minunat, special, de care eu personal m-am atașat.O să-mi fie dor, Nea Mircea, să mai bem o cafea la terasă când merg în deplasare. Dumnezeu să vă așeze sufletul acela bun în randul îngerilor!”

Andrei Neguroiu, fost elev și jucător: „În aceste momente grele nu există cuvinte pentru a omagia așa cum merită antrenorul Mircea Petrișor. O să îmi fie dor de profesorul, antrenorul care m-a învațat tainele baschetului. Va rămâne mereu în sufletul meu. Sincere regrete și condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l ierte!”

Alin Olaru, fost elev jucător:
„Am primit vestea foarte îndurerat, nu-mi vine să cred. Am pierdut un om bun, un profesor dedicat care și-a depus toată munca pentru binele baschetbaliștilor focșăneni. Vreau să transmit familiei toate gândurile pozitive și sincere condoleanțe! Dumnezeu să vă odihnească în pace domn’ profesor!”

Sunt opinii care dau dimensiunea personalității complexe a celui ce a fost profesorul, antrenorul, omul Mircea Petrișor! Dumnezeu să-l ierte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here