GALERIE FOTO: Militarii focșăneni au transferat autoritatea în Afganistan

0
574


    Sâmbătă, 24 februarie, în Baza Militară Aeriană din Kandahar a avut loc ceremonia militară prilejuită de transferul de autoritate între Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței „Brave Hearts” și Batalionul 30 Protecția Forței „Carpathians’ Eagles”.
    Evenimentul s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului TAAC – S (Train Advise Assist Command – South), colonel Tobin Magsig, și a comandantului Combined Task Force Devil Strike Brave Hearts, locotenent-colonel Joseph Geary, a Reprezentantului Militar Național, colonel Bogdan Istrate, a comandantului echipelor de consiliere SFAAT românești, a altor militari români, americani și afgani din provincia Kandahar.
    Premergător ceremoniei, pentru serviciu meritoriu ca locțiitor al Comandantului Combined Task Force Devil Strike Brave Hearts, comandantul Batalionului 280 Infanterie Protecția Forței „Brave Hearts” a fost decorat cu „Bronze Star” (Steaua de Bronz) de către comandantul Combined Task Force Devil Strike Brave Hearts, locotenent-colonel Joseph Geary.
    Ceremonia transferului de autoritate a debutat cu intonarea imnurilor naționale ale României, Statelor Unite ale Americii, Republicii Islamice Afganistan și a continuat cu ceremonialul dedicat împăturirii și descoperirii Drapelelor de Luptă ale celor două batalioane. Ulterior, comandanții celor două batalioane românești, locotenent-colonel Cristinel Colibaba și locotenent-colonel Ionuț Ilinca, au dat raportul privind predarea-primirea autorității comandantului CTF-Devil Strike Brave Hearts, locotenent-colonel Joseph Geary.
    În cadru festiv, comandanții plutoanelor din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței „Brave Hearts” au fost decorate de către reprezentantul Comandamentului Forțelor Întrunite, colonel Ovidiu Conduruță, cu medalia NATO NON ARTICLE 5.
Locțiitorului comandantului TAAC – S (Train Advise Assist Command – South), colonel Tobin Magsig a evidențiat în cuvântul său, parteneriatul americano-româno-afgan, acțiunile hotărâte, curajul, devotamentul și camaraderia militarilor cu inimi neînfricate.     De asemenea, le-a urat bun venit militarilor din Câmpulung.
    „Sunt mândru să fiu astăzi în fața dumneavoastră, spunându-vă că fiecare dintre noi a făcut tot ce a putut, astfel încât să ne îndeplinim misiunea. Profesionalismul și dedicarea militarilor au făcut ca sarcina să fie mai ușoară pentru mine, comandantul lor, astfel încât folosesc acest prilej pentru a mulțumi tuturor cu inimi neînfricate pentru o treabă bine făcută”, a arătat în cuvântul său, comadantul Batalionului 280 Infanterie Protecția Forței „Brave Hearts”, locotenent colonel Cristinel COLIBABA.
    Pe de altă parte, comandantul Batalionului 30 Protecția Forței „Carpathians’ Eagles”, locotenent colonel Ionuț ILINCA a transmis că „este o mare onoare și oportunitate, atât pentru unitatea pe care o comand, cât și pentru mine personal, să lucrăm alături de aliați și parteneri în sprijinul populației afgane. După un lung proces de instruire, vă pot asigura că suntem pregătiți să îndeplinim această solicitantă și provocatoare misiune”.
    Comandantul batalionului din Câmpulung a apreciat la superlativ activitatea desfășurată de camarazii cu inimi neînfricate în Afganistan, mulțumindu-le, totodată, pentru sprijinul pe care l-au oferit la începutul lor pe pământ afgan.
    Militarii din Câmpulung vor continua misiunile în parteneriat cu Poliția Națională Afgană, în efortul comun de creștere a securității populației afgane și vor fi prezenți oricând în aria de responsabilitate, indiferent de oră sau capriciile vremii, pentru a preîntâmpina eventualele atacuri ale insurgenților.
    În încheierea ceremoniei, comandantul Batalionului 280 Infanterie Protecția Forței „Brave Hearts” a înmânat distincții și diplome către militari din forțele aliate și colaboratorii afgani.
***
Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței „Brave Hearts” a participat la misiunea NATO Resolute Support in perioada august 2017-februarie 2018.

Foto: Mm pr. Cadulencu Iulian
Text: Lt. Sincari Crinu
Plt.maj. Iesan Oana

lt.col Ene Toni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here