GALERIE FOTO: Mașina fostului șef de post de la Nereju, Fănuță Lazăr, incendiată în Focșani; o echipă de criminaliști de la IGPR va investiga cazul

0
2399


    Un autoturism de teren Audi Q7 a ars, duminică dimineața, în municipiul Focșani. Autoturismul aparține fostului șef de post din Nereju, Fănuță Lazăr. Incendiul a fost sesizat în jurul orei 4 dimineața, iar la fața locului s-au deplasat pompierii pentru a stinge focul. Mașina a ars în totalitate. Din primele cercetări rezultă că incendiul ar fi fost provocat de o persoană necunoscută, lucru susținut și de proprietarul mașinii. „Ultima oară am mers cu mașina sâmbătă seară, în jurul orei 21.30. Am venit acasă, am parcat-o, iar în jurul orei 4.00 dimineața m-au trezit vecinii spunând că îmi arde mașina. Cu siguranță focul a fost pus intenționat de o mâna criminală”, spune Fănuță Lazăr. Fostul polițist mai spune că nu știe care ar putea fi motivele pentru care cineva ar fi putut să îi dea foc la mașină deoarece nu are dispute sau conflicte cu nimeni.
    Potrivit primelor date, cineva a spart geamul și a aruncat înăuntru o sticlă cu benzină cu fitil aprins (cocktail Molotov). Conform pompierilor, cauza incendiului este „acțiune intenționată”.
    O echipă de specialiști criminaliști din cadrul IGPR va veni, luni dimineața, la Focșani, pentru a verifica resturile mașinii fostului șef de post Fănuță Lazăr. Experții criminaliști trebuie să stabilească dacă la mijloc a fost vorba de o mână criminală, așa cum se bănuiește, sau mașina a luat foc din alte cauze. Această ultimă variantă este mai puțin probabilă, deoarece mașina era oprită și parcată de multe ore înainte de producerea incendiului. Mai mult, focul a izbucnit în habitaclul mașinii și, deși pompierii au intervenit în doar câteva minute, interiorul a fost distrus în întregime, ceea ce ar putea susține ideea că focul a fost pus în mod intenționat, cel mai probabil cu un cocktail Molotov improvizat. Rămâne de văzut ce probe vor găsi experții criminaliști în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here