Bărbatul de 60 de ani din Mera care a vrut să violeze o fetiţă de 10 ani, condamnat la închisoare

0
3579


    Bărbatul de 60 de ani din comuna Mera, care a fost la un pas de a viola o fetiță de 10 ani, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru infracțiunea de tentativă la viol. Decizia a fost luată vineri de magistrații de la Judecătoria Focșani și nu este definitivă. Contestație pot face inculpatul, partea vătămată, dar și Parchetul.
    Bărbatului i s-a interzis să se apropie de persoana vătămată dar și de membrii de familie ai acesteia. „(…) condamnă pe inculpatul N (…) Nelu, la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la viol (…) interzice inculpatului N (…) Nelu, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate, conform art. 68 alin. 1 lit. c C.pen., exercitarea drepturilor de : -a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; -a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat; -a alege; -a deține, purta și folosi orice categorie de arme; -a se apropia ori comunica cu persoana vătămată  (…) sau cu membri de familie ai acesteia(…); -a se apropia de locuința familiei (…), de școala Gimnazială Vulcăneasa din comuna Mera, jud. Vrancea sau de alte locuri unde persoana vătămată (…) desfășoară activități sociale. (…). Deduce din pedeapsă durata reținerii și arestării preventive de la data de 06.12.2017 la zi. În baza art. 399 alin. 1 C.proc.pen., menține starea de arest a inculpatului N (…) Nelu  (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei (din care 455 lei din faza urmăririi penale și 545 lei din faza judecății), cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat(…). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 23.02.2018”, se arată în hotărârea instanței.
Bărbatul a fost arestat la începutul lunii decembrie a anului 2017 și trimis apoi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. În rechizitoriu se arăta că inculpatul a încercat să violeze fetița în cursul lunii octombrie anul trecut. Inculpatul și familia fetei sunt vecini, locuințele lor fiind despărțite de un gard. Într-una din zile, fetița se juca în curtea locuinței inculpatului cu nepoatele acestuia. La un moment dat, fata vecinilor a rămas singură cu inculpatul într-o cameră. Acesta a tras zăvorul la ușă, și-a dat jos pantalonii și s-a îndreptat către fetița de 10 ani. A împins-o pe pat, după cum se preciza în rechizitoriu, i-a dat jos pantalonii și lenjeria intimă, a întins-o și pe ea pe pat, apoi s-a așezat peste ea, încercând să întrețină cu aceasta raporturi sexuale. Când fata a simțit durere a început să plângă și să-l întrebe pe inculpat ce vrea să facă, moment în care el i-a pus mâna la gură și s-a oprit din încercarea sa. Totodată, i-a cerut fetiței să nu spună nimănui despre ele întâmplate, amenințând-o că în caz contrar o va omorî. Imediat ce a scăpat din mâinile lui, fetița s-a îmbrăcat și a fugit acasă.     În aceeași zi, inculpatul și fetița s-au întâlnit din nou, de această dată acasă la copilă, iar într-un moment în care au rămas singuri, i-a cerut acesteia „să-i arate păsărica”. Fata s-a dus imediat la bunica sa și i-a spus acesteia că vecinul, care putea să-i fie bunic, i-a vorbit urât. Bărbatul nu s-a oprit aici. A doua zi, el a revenit la locuința fetiței, iar când a rămas singur cu aceasta i-a cerut din nou să-i arate organul sexual, timp în care el și-a dat pantalonii jos. Fata a plecat din încăpere și i-a povestit bunicului său cele petrecute. Apoi, la începutul lunii decembrie, copila a povestit unei rude tot ce i s-a întâmplat, iar aceasta a transmis părinților fetei cele discutate cu minora. Părinții au sesizat poliția. Bărbatul a fost imediat reținut de polițiști și prezentat prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, primind mandat, care a și fost prelungit. Audiat de procurori, inculpatul a recunoscut fapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here