Trei autovehicule au rămas blocate în zăpadă, sâmbătă seară, între comunele Sihlea și Obrejița cu cel puțin 6 pasageri. Autoritățile județene trimit 2 utilaje pentru intervenție.
UPDATE!
În jurul orei 23.00, autovehiculele au fost deblocate, fără să existe alte probleme.
CIRCULAÅ¢IE ÎN CONDIÅ¢II DE IARNÄ
Data: 24 Februarie 2018
Ora: 22:00
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră (22:00), se circulă în condiții de iarnă în aproape toată țara, însă precipitațiile sunt slabe pe majoritatea arterelor naționale, carosabilul fiind negru, umed și nu creează probleme deosebite.
Pe cele 4 autostrăzi mai importante A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea ninge în acest moment, s-a depus strat de zăpadă, dar se acționează cu utilaje. Pe DN1 Valea Prahovei și DN7 Valea Oltului ninge ușor, carosabilul este umed, dar curat, iar pe DN1A, între kilometrii 140 și 152 s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 2-3 cm, tronson pe care se acționează atât cu utilaje de deszăpezire, cât și cu material antiderapant. Pe toate aceste artere nu sunt înregistrate probleme privind circulația autovehiculelor.
În prezent nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier și totodată nu există blocaje din cauza vremii nefavorabile.
Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, le recomandăm participanților la trafic:
– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;
– să reducă viteza de deplasare și mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localități și 50 km/h în afara acestora;
– să-și asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta și geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și a sistemului de climatizare și dezaburire;
– să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic;
– să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea opri în condiții de siguranță;
– să nu frâneze sau să vireze brusc și să folosească cu precădere frâna de motor;
– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenție mult mai mare față de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.