Bugetul Judeţului Vrancea pe anul 2018, supus astăzi aprobării Consiliului Județean

0
526


    Consiliul Județean dezbate astăzi, în ședință ordinară, „Aprobarea bugetului propriu al Județului Vrancea pentru finanțarea Unității Administrativ Teritoriale Județul Vrancea și a bugetelor instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean pe anul 2018”. Inițiatorul proiectului este Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean. Proiectul de buget a fost supus dezbaterii publice și a putut fi consultat atât la sediul Consiliului Județean cât și pe site-ul instituției.
    Peste 242 milioane de lei este bugetul Consiliului Județean Vrancea și al instituțiilor subordonate pe anul 2018, alocat prin Legea bugetului de stat. Conform proiecției bugetare pentru anul 2018, aproximativ 20 de milioane de lei provin din cote defalcate din impozitul pe venit, peste 8 milioane de lei sunt sume alocate pentru echilibrare buget. Cea mai mare sumă, respectiv, 43,8 milioane de lei vor fi alocați din sume defalcate din TVA pentru descentralizare. Din sume defalcate din TVA pentru drumuri Consiliul Județean Vrancea primește 11,8 milioane de lei, iar din sume defalcate din TVA pentru echilibrare administrația județeană primește 33 milioane de lei. Subvențiile pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap reprezintă aproape 95 milioane lei.
    Majoritatea bugetului alocat județului Vrancea merge la instituțiile subordonate. Cea mai mare sumă, peste 142 de milioane de lei, va fi alocată Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. Åžcoala „Elena Doamna” va avea un buget de 1,6 milioane de lei. Pentru susținerea Programului Național „Lapte și corn”, Consiliul Județean Vrancea va aloca suma de aproape 5,5 milioane lei. Pentru buna desfășurare a activităților, Muzeul Vrancei va primi aproape 4,2 milioane lei, iar Centrul Åžcolar de Educație Incluzivă Măicănești va primi 882 mii lei, în timp ce Centrul Åžcolar de Educație Incluzivă Mihălceni va primi 650 mii lei. Serviciul Public de Evidență a Persoanei va avea un buget de peste un milion de lei. La rândul său, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” va avea un buget de peste 2,1 milioane lei. Centrul Cultural Județean va primi aproximativ 3 milioane de lei. Administrația județeană va aloca mai aloca bani pentru funcționarea aparatului neclerical pentru care a fost alocată suma de aproape 4,2 milioane lei, iar pentru Serviciul Salvamont a fost alocată suma de 1,2 milioane de lei. 
    Sunt, de asemenea, prevăzute fonduri pentru funcționarea bazinului de polo, sustenabilitatea proiectelor Crângul Petrești și Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial.
    Pentru susținerea proiectelor de investiții, administrația județeană are prevăzută suma de peste 131 milioane de lei. În acest total sunt cuprinse sumele pentru finanțarea programelor de infrastructură prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), finanțarea externă a unor proiecte aflate în derulare, dar și excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2017. Astfel, pentru proiectele finanțate prin PNDL este prevăzută suma de 41,7 milioane de lei, pentru continuarea unor proiecte cu  finanțare europeană este prevăzută suma de 50,4 milioane de lei, iar excedentul bugetar al anului 2017 a fost de 38 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here