Spargere după spargere, date de un vrâncean de 20 de ani

0
596


Un tânăr de 20 de ani, din Odobești, va fi judecat la Judecătoria Focșani pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de furt calificat. Faptele au fost comise pe raza comunei Nereju. Inculpatul a mai avut probleme cu legea, el fiind recidivist.
    Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, la data de 21 noiembrie 2016, tânărul a sustras o bicicletă. În ziua respectivă, el a mers la un bar de pe raza localității, unde a consumat alcool și și-a cumpărat țigări. În timp ce se afla în local, tânărul a observat că afară era o bicicletă, pe care a luat-o cu el la plecarea din bar. La scurt timp, proprietarul acesteia și-a dat seama că nu o mai are și a plecat după inculpat, prinzându-l din urmă. Întrucât nu a avut încotro, inculpatul i-a înapoiat persoanei vătămate bicicleta. Tot în noiembrie, dar un an mai târziu, procurorii spun că ar fi pătruns în locuința unei persoane vătămate, iar dintr-o magazie ar fi sustras un motofierăstrău în valoare de 3.600 lei. Åži în acest caz păgubitul a intuit cine i-a sustras bunul și l-a recuperat.
    În luna februarie a anului 2017, tânărul a mai dat o spargere la Nereju, de această dată sustrăgând un ham dintr-un grajd. După ce a sustras bunul, l-a vândut contra sumei de 70 lei și a unui pachet cu țigări. Tot în februarie anul trecut, el a mai sustras dintr-o magazie a unei case din Nereju un topor și 20 de litri de tuică. Nu s-a putut bucura de bunurile furate pentru că a fost urmărit de păgubit, fiind obligat să abandoneze ceea ce a furat. Tot el, în luna martie a anului 2017, a sustras dintr-un alt imobil din Nereju un motofierăstrău. La audieri, tânărul a recunoscut faptele reținute în sarcina sa.
    Tot pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat au mai fost trimiși în judecătă și alți doi tineri de 20, respectiv 22 de ani. Cei doi, în noaptea de 19 noiembrie 2016, au sustras dintr-o boxă a unui bloc de pe raza municipiului Focșani un generator electric. Pentru a intra în boxă, tinerii au folosit o cheie potrivită. În aceeași lună, tot împreună, au sustras dintr-o locuință de pe raza municipiului Focșani o drujbă în valoare de 3.000 lei. Tinerii au ajuns în curtea imobilului prin escaladarea gardului. În sarcina tânărului de 22 de ani s-a mai reținut o faptă de furt, comisă la data de 19 mai 2016. Atunci, el a fi sustras dintr-o poșetă, lăsată într-o mașină, suma de 200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here