Profesoara de pian și vioară Anica Ghinea a murit în urma unui stop cardio-respirator

0
1681


Lumea artistică din Focșani este în doliu după ce profesoara de pian și vioară Anica Ghinea a încetat din viață. Aceasta a murit subit, în urma unui stop cardio-respirator. Deși se pensionase, profesoara încă mai preda la Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani. Profesoara Anica Ghinea avea 68 de ani și provenea dintr-o familie de muzicieni.
Potrivit informațiilor furnizate de profesoara Doina Colavini, inspector școlar arte, Anica Ghinea a predat decenii întregi vioară și pian, insuflându-le elevilor săi dragostea pentru muzică și artă în general. „A fost un profesor implicat, care muncea mult și cu dăruire pentru elevi și muzică. A avut mereu rezultate deosebite, atât la vioară cât și la pian, mulți dintre elevii dumneaei ajungând muzicieni cunoscuți în orchestrele din țară. Suntem surprinși de cele întâmplate. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, ne-a spus profesoara de pian Doina Collavini.
Foștii colegii de cancelarie își exprimă regretul pentru pierderea  profesoarei Anica Ghinea. „Slujitorii armoniilor și ai frumosului din Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani trăiesc la unison sentimente de durere la despărțirea de colega de muncă și prietenă de profesie, profesoara Anica Ghinea. De-a lungul timpului, a călăuzit elevii liceului pe drumul muzicii, promovând gustul pentru frumos și insuflând respect pentru valorile artistice. Cele mai mari bucurii le-a avut prin reușitele elevilor dânsei, alături de care s-a remarcat și a scris o pagină în istoria liceului nostru. Respect și imensă prețuire pentru memoria și faptele distinsei doamne profesoare! Dumnezeu să o ierte și să o așeze în lumea celor buni și drepți. Pios omagiu!”, transmit foștii colegi de la Liceul de Artă. 
Toți cei care au cunoscut-o pe îndrăgita profesoară de pian și vioară au transmis mesaje de regrete. „Respectata noastră profesoara de pian Anica Ghinea a încetat din viață! De-a lungul timpului a călăuzit elevii Liceului de Artă Focșani pe drumul muzicii, promovând gustul pentru frumos și insuflând respect pentru valorile artistice. Cele mai mari bucurii le-a avut prin reușitele elevilor dânsei alături de care s-a remarcat și a scris o pagina în istoria liceului nostru. Respect și imensă prețuire pentru memoria și faptele distinsei doamne profesoare”, este mesajul lui Ioan Constantinescu, fost actor la Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia din Focșani. Potrivit unor surse din apropierea familiei, profesoara va fi înmormântată astăzi.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here