Peste o mie de elevi vrânceni, cu situația școlară neîncheiată pe semestrul I

0
972


Aproximativ 1.250 de elevi au rămas cu situația școlară neîncheiată la finalul semestrului I din anul școlar 2017-2018. Potrivit prevederilor Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP), elevii care se află într-o astfel de situație își pot încheia situația școlară în primele patru săptămâni din semestrul II, cu condiția să se prezinte la școală și să obțină note. „Elevii declarați amânați pe semestrul I își vor încheia situația școlară în primele patru săptămâni de la revenirea la școală, în conformitate cu prevederile prezentului regulament”, se arată la alineatul 1 din articolul 65 al ROFUIP. „La finalul semestrului I au fost scoși din sistem elevii cu situația neîncheiată. Sunt 1.250 de elevi cu situația neîncheiată. Dacă vor veni să își încheie situațiile, ei vor fi reintroduși în SIIIR”, ne-a spus inspectorul școlar general, profesorul Dorin Cristea.
La începutul anului școlar 2017-2018 au fost înregistrați 50.299 de elevi la nicelul județului Vrancea. O situație clară a elevilor care nu mai frecventează școala va putea fi cunoscută abia după ce trec primele patru săptămâni din semestrul II, iar cei care își încheie situația școlară vor fi reintroduși în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).
În semestrul II, conducerile unităților de învățământ trebuie să stabilească o dată specială pentru rezolvarea situațiilor școlare, până la sesiunea de corigențe. „Încheierea situației școlare a elevilor amânați pe semestrul al doilea sau amânați anual se face într-o perioadă stabilită de conducerea unității de învățământ, înaintea sesiunii de corigențe. Elevii amânați, care nu promovează la una sau două discipline de studiu, în sesiunea de încheiere a situației școlare, se pot prezenta la sesiunea de corigențe”, se precizează la alineatul 2 din articolul 65 al ROFUIP.
Totodată, trebuie remarcat faptul că românii au început din nou să migreze și își iau și copiii de vârstă școlară în țările în care pleacă. De asemenea, între cele două semestre școlare au loc și numeroase transferuri ale elevilor, de la o școală din județ la alta sau dintr-un județ în altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here