Ministrul Sănătăţii spune că va milita pentru ca părinţii să fie obligaţi să se informeze cu privire la vaccinarea copiilor

0
314


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat marți că va milita pentru ca părinții să fie obligați prin lege să se informeze cu privire la vaccinarea copiilor, iar dacă refuză acest lucru, să plătească o amendă care va finanța sistemul de sănătate. „Părerea mea este că noi trebuie să informăm părintele. Dacă nu dorește să fie informat, să îl oblig să se informeze. Åži dacă nu dorește să se informeze, să plătească o amendă, pentru că statul român investește bani în tot ceea ce folosește individul. (…) Așa cum statul oferă, și părintele poate să îmi ofere măcar dreptul de a-l obliga să învețe. Dar nu am spus niciodată că o să luăm un copil de mână și o să-l ducem să îl obligăm să se vaccineze. Niciodată nu am spus asta, dar obligativitatea de a se informa voi milita să fie cuprinsă în lege”, a afirmat ministrul într-un interviu la Libertatea live.
Potrivit ei, dacă există epidemii, categoric un copil nevaccinat nu va fi primit în școală, dar nu pentru a-l discrimina, ci pentru a nu-l îmbolnăvi. „(…) În momentul în care eu trimit un copil într-o comunitate unde posibil e o epidemie de rujeolă, de exemplu, și se îmbolnăvește, nu tot statul român este făcut vinovat? Acel părinte care nu îl vaccina va spune: ‘da, dar statul nu m-a obligat, nu a făcut’. (…) Trebuie să se informeze”, a adăugat Pintea.
Sorina Pintea a afirmat că s-a exprimat în favoarea vaccinării și că a fost jignită pe rețele de socializare pentru acest lucru. „M-am arătat pro vaccinare și am fost foarte jignită pe rețele de socializare. Åži nu înțeleg de ce, pentru că așa cum cineva are o opinie, și eu pot să am o opinie și o spun public. (…) În calitate de ministru al Sănătății pot să îmi exprim o opinie fără să fiu jignită”, a subliniat ea.
Ea a dezmințit unele zvonuri potrivit cărora România ar fi achiziționat vaccinuri din Kazahstan. „Am auzit o poveste foarte ciudată că s-au achiziționat vaccinuri din Kazahstan… Nici vorbă, nici vorbă, credeți-mă, există oameni responsabili. Este vorba totuși de copiii noștri, marea majoritate suntem părinți”, a mai spus Pintea. Ea a mai declarat că unul dintre obiectivele mandatului său este elaborarea unui cod de legi privind sănătatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here