Iași: Dronă folosită la transportul ţigărilor de contrabandă, descoperită de poliţiștii de frontieră

0
445


O dronă artizanală utilizată la transportul țigărilor de contrabandă a fost descoperită, luni seară, de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași.
Potrivit sursei citate, drona prăbușită a fost identificată la frontiera cu Republica Moldova, la scurt timp după ce polițiștii de frontieră ieșeni au sesizat zgomotul produs de aceasta și au monitorizat aparatul de zbor. „Polițiștii de frontieră au sesizat, pe direcția localității de frontieră Podu Jijiei – comuna Golăiești, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor și cercetarea zonei, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbușită și avariată, de care era prins un colet care conținea țigări de proveniență Republica Moldova”, se precizează în comunicatul ITPF. După eveniment, polițiștii de frontieră români au informat autorităților de frontieră din țara vecină, iar aparatul de zbor și coletul au fost duse la sediul instituției.
În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 12.500 țigarete de proveniență Republica Moldova, în valoare de circa 2.900 lei, acestea fiind ridicate în vederea confiscării. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here